Hirdetés

Izgalmas funkciókkal bővül az iOS-es Google Chrome



|

Még olyan funkciót is kap az iOS-es Google Chrome, ami Androidon csak később érkezik.

Hirdetés

A Google Chrome, többek között a széleskörű szinkronizációja miatt, jelenleg is népszerű az iOS-es felhasználók között, a közeljövőben azonban olyan frissítést kap az böngésző, ami még sokkal jobb választássá teszi, ha valaki nem kedveli a Safarit. A frissítés valakinek már élesedett is, de napokon belül mindenkinek elérhető lesz.

Androidon már hosszú ideje kiválaszthatják a felhasználók a Chrome-ot, mint automatikus felhasználónév és jelszó kitöltő szolgáltatás, az M104-es verzió pedig ez a funkció végre iOS-en is elérhető lesz. Ez főképp azoknak jó hír, akik más eszközön eddig is a Chrome-ot használták, hogy őrizze a bejelentkezési adataikat.

Hirdetés

Bekerül továbbá egy "Enhanced Safe Browsing" opció, ami aktívan figyeli, hogy van-e bármilyen veszélyforrás a weboldalon, továbbá figyeli, hogy milyen adatokkal lépnek be a felhasználók, értesítést küldd, ha valamilyen információ illetéktelenek kezébe kerülhetett és természetesen leváltani is segít a kompromittálódott információkat.

Megújul a kezdőképernyő is, ami a Google ígérete szerint sokkal jobban segíti majd a felhasználókat. A cég azt ígéri, hogy itt mindenki új, számára releváns információkat és híreket kap majd, de könnyen elérhetőek lesznek a gyakran látogatott weboldalak és a korábban nyitva hagyott fülek is. Ez a funkció csak később érkezik az Androidos verzióba, magyarán béta tesztelők az iOS-felhasználók.

Korszerűsödik a szövegfelismerő automatika is, a mostantól az eszközökön végbemenő felismerés sokkal pontosabb munkavégzést ígér, ami nagyon hasznos lehet azoknak, akik gyakran látogatnak idegen nyelven íródó weboldalakat.

Végül, de nem utolsósorban a menü is átalakul, amiben mostantól az URL-mezőbe gépelve is lehet keresni. Elég például beírni, hogy "előzmények törlése" és a Chrome képes lesz rögtön a releváns beállításokra ugrani, miközben az internetes keresést is felajánlja. Ezzel együtt a három pont mögé bújt menü is megújul, hogy a fontos, gyakran felkeresett beállítások sokkal könnyebben legyen elérhetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.