Hirdetés

Új korszak kezdődik a Windows 10-es PC-k történetében



|

A Qualcomm bemutatta a mindig kapcsolatban lévő PC-k platformját, vagyis jönnek a Snapdragon mobilchipre építő Windows 10-es PC-k.

Hirdetés

A Qualcomm bejelentése nyomán most hivatalosan is új korszak kezdődik a Windows 10-es PC-k történetében. Jönnek az "Always Connected PC-k", vagyis azok a PC-k, amelyek mindig kapcsolatban maradnak, de mégis teljes windowsos élményt garantálnak. 

Hirdetés

Az újdonságok nagy előnye, hogy alacsony fogyasztással és hosszabb üzemidővel, lapos dizájnnal jöhetnek, és sosem kerülnek offline állapotba. A Microsoft és a Qualcomm egy ideje már dolgozik a Windows 10 ARM chipekre írt változatán, amely a natív alkalmazásokat is képes futtatni. 

A Snapdragon lapkával szerelt PC-k legnagyobb pozitívuma az lesz, hogy akár 20 órás üzemidőt és még hosszabb készenléti időt is lehetővé tesznek. A bekapcsológomb megnyomására azonnal bekapcsolnak, mint egy okostelefon. Az integrált X16 LTE-modem pedig bárhol online tartja a gépet. 

Bár a Qualcomm lapkái energiatakarékosabbak, mint a legtöbb Intel CPU, ennek ellenére nem olcsóbbak. Éppen ezért nem is olcsóságot hirdet a Qualcomm és a Microsoft. A Snapdragon 835-re építő ASUS NovaGo átalakítható laptop például 599 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.