Hirdetés

1 milliárd dollárral segíti a koronavírus elleni harcot a Twitter vezére



|

Jack Dorsey, a Twitter alapítója azt mondja, hogy ez az adomány a vagyonának nagyjából 28 százalékát teszi ki.

Hirdetés

Jack Dorsey a Twitter és a Square alapítója, és most ő is nagyvonalú adománnyal, 1 milliárd dollárral segíti a koronavírus elleni küzdelmet. Dorsey elmondta, hogy ez a hozzájárulás az ő vagyonának nagyjából a 28 százalékát jelenti. A bejelentést a Twitteren tette természetesen, és hozzátette, hogy a szükségletek egyre sürgősebbé válnak. Azt egyébként nem tisztázta, hogy ezt az összeget pontosan kiknek ajánlja fel, mindenesetre Amerikában is nagy hiány van lélegeztetőgépekből, védőfelszerelésekből, emellett a cégek és a magánszemélyek is szenvednek a gazdasági hatásoktól. 

Hirdetés

Dorsey a Square-részvényeinek egy részét is felhasználja az adományokhoz, ezeket a Start Small Foundation osztja ki. A 43 éves ügyvezető azért döntött így, mert sokkal több Square-részvénye van, mint Twitter-részvénye. Mivel a részvényeket nem egyszerre adják el, ezért az értékük változhat, így az adomány értéke is. 

Ha a járványt sikerül leküzdeni, akkor a megmaradó alapot a női egészségügyre, oktatásra költik, illetve az univerzális alapjövedelem témáját kutatják majd belőle. Dorsey olyan ügyeket szeretne támogatni, amelyek még az ő élete során eredményeket tudnak felmutatni. A Twitter-vezér mellett több más nagy cégvezető is komoly adományokkal segíti a járvány elleni harcot, Mark Zuckerberg 30 millió dollárt, Jeff Bezos 100 millió dollárt ajánlott fel a gyógymód, illetve az éhezők segítésére. Az Apple pedig orvosi készleteket szállít több helyre, többek között Olaszországba is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.