Hirdetés

Egy japán egyetemen távirányítós robotokkal tartottak diplomaosztót



|

A koronavírus miatt csak virtuális diplomaosztót tartottak, a robotokra Zoomon keresztül jelentkezhettek be a diákok.

Hirdetés

A japán Business Breakthrough University érdekes húzással oldotta meg azt a problémát, amit a koronavírusjárvány okozott a diplomaosztók kapcsán. Virtuális diplomaosztót tartott, amelyen jelen lehettek a diákok, méghozzá mobil robotok segítségével. Ezekre a Zoom szolgáltatás segítségével, videón keresztül jelentkezhettek be. A Newme mobil robotok egy táblagéppel közeledtek, a tablet pedig a Zoom híváson keresztül jelenítette meg a képet oda-vissza. Így a diákok virtuálisan sétálhattak és fogadhatták el a diplomájukat a tokiói Hotel Grand Palace-ben. 

Hirdetés

A ceremónia egyébként csak részben volt virtuális, ugyanis négy diák és néhány dolgozó fizikailag is jelen volt a robotok mellett. Az ANA Group robotjait direkt úgy tervezték, hogy testre szabhatóak legyenek és távolról legyenek irányítva. Többek között múzeumok virtuális bejárásához is használhatóak. És persze ezúttal be is öltöztették diplomaosztós ruhába a robotokat. 

A virtuális összejövetelek egyre gyakoribbak a járvány idején, történt már olyan, hogy valakik a nyolcadik osztályból a Minecraftban ballagtak el. Ezen pedig néhány egyetemi diák úgy felbuzdult, hogy a Minecraftban létehozták a Pennsylvaniai Egyetem kampuszát, és ott akarnak majd virtuális eseményeket szervezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.