Hirdetés

Japán mesterséges gravitációt vinne a Holdra



|

Ehhez mindössze egy 400 méter magas centrifugára van szükség.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben újra felpörgött az érdeklődés a Hold körül, a világ minden pontján azon gondolkodnak az űrkutatók, hogy milyen lehetőségeket rejt az égitest. Általában inkább az Egyesült Államokból érkeznek hírek, most azonban Japán szolgáltatja az újdonságot.

Az ázsiai szigetország két szervezete összefogott és egy monumentális objektummal vinne mesterséges gravitációt a Holdra.

Hirdetés

Kutatók és mérnökök a kiotói egyetemről és Kajima Corporationtől ugyanis megoldást találtak arra, hogyan vihetnének a Föld gravitációjához hasonlót az űrbe. A Földön 37,9%-os a gravitáció, míg a Holdon és a Marson 16,5%, ezt szeretnék kiegyenlíteni egy 400 méter magas és 100 méter széles centrifugára hasonlító monstrummal, ami 20 másodperc alatt tesz meg egy kört és 1g-s hatást generál belül, ami egyenlő a Föld gravitációjával.

A tervekben egy sci-fi filmekre emlékeztető, kötött pályás közlekedési eszköz is szerepel, ami nem csak a hatalmas állomás több pontját, hanem akár bolygókat is összeköthetne. A centrifuga belseje adna otthont az expedíció résztvevőinek, akikre rendkívül erős üvegfalak vigyáznának

A gyenge gravitáció az egyik legkomolyabb kihívás, amivel meg kell küzdeniük a kutatóknak a Hold és Mars expedíciókkal kapcsolatban, hiszen már középhosszú távon is nagy kárt tud okozni ennek hiánya az emberi szervezetben. Ennek fényében nem meglepő, hogy felütötte a fejét a koncepció, valószínűleg a közeljövőben még több ilyet fogunk látni, ezekkel ugyanis alaposan kitolható a más égitesteken töltött idő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.