Hirdetés

Japánban már városi űrközpontokat építenének



|

Elkészült a japán fővárosba szánt űrkikötő terve, sokan máris a kereskedelmi űrutazásra hivatkozva minden városba építenének egy ilyet.

Hirdetés

Miközben a világon egyre többen kezdenek rájönni, hogy a fenntartható fejlődés és a természettel szembeni újranyitás, a harmónia megteremtése nemcsak hangzatos szlogenek, hanem bolygónk és unokáink fennmaradásának feltételei, addig a gazdaság nagy szereplőit és a technológiai fejlődést elég nehéz ezzel összhangba hozni. Japánban például már elő is álltak egy városi űrkikötő tervével, arra hivatkozva, hogy az űrturizmus hamarosan olyan természetes és gyakori lesz, mint a taxizás. 

Hirdetés

A rakéták nélkül működő gépeket városon belül megépítendő kilövőállomásokról indítanák el, a mostanit a Tokiói-öböl egyik szigetére építenék meg a Noiz Architects tervei alapján. Az ötlet megálmodói úgy gondolják, hogy a kereskedelmi űrutazás terjedésével ehhez hasonló űrkikötőknek egyre több város add majd otthont a jövőben. 

A mostani űrkikötőbe kutatóintézeteket, orvosi központot, oktatóközpontokat, boltokat, szállodákat, mozit, múzeumot és szórakozóhelyet is megálmodtak, a létesítményt magát pedig hidakon keresztül, elektromos autókkal és önvezető vonatokkal lehetne megközelíteni. 

Szuborbitális repülést (legalább 80 km-es magasságban, a súlytalanság érzését megmutatva) kínálna egyébként a tehetős turistáknak a Blue Origin és a Virgin Galactic is, már jövőre. Utóbbi máris felvett 600 utast a várólistára, akiknek nem gond a másfél órás kirándulás a 250 000 dolláros költsége. Amerikában várhatóan Houstonban és Denverben létesítik első városi űrkikötőket, az ötletgazdák jelenleg is próbálják meggyőzni az embereket, hogy megéri az építésükre és fenntartásukra költeni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.