Hirdetés

Játékosoknak (is) szól az új LG OLED CX tévé



|

Új AI processzorral, gyors válaszidővel és G-SYNC támogatással nem csak Barátok köztöt érdemes nézni az LG idei televízióin.

Hirdetés

A gamer jelzőt sokszor csak azért biggyesztik egyes eszközök leírásába vagy a dobozokra, mert ez manapság jó hívószónak számít, és rá lehet fogni, hogy mondjuk egy élénk díszcsík miatt már vállalható a kategória. Tévéknél pedig eleve furcsa lehet a jelző, pedig az LG új szériájában tényleg sok mindent a játékosok igényei szerint alakítottak ki.

Hirdetés

Korábban az LG OLED tévés portfóliója 55 hüvelykes méretnél indult, de az idei OLED CX sorozatban már 48 hüvelykes modellt is találunk. A technológia többek között azt garantálja, hogy a feketék nem agyonvilágított szürkék, hanem tényleg feketék legyenek, a többi szín pedig valósághű és élénk, végtelen kontrasztaránnyal. A 48" méret ráadásul már egy gamer PC mellett (vagy fölött) is jól mutat az asztalon, de a többi modellel együtt konzolos megjelenítőnek is kiváló a nappaliban.

Ha már PC gaming: az LG OLED CX támogatja az NVIDIA G-SYNC technológiát, válaszideje 1 ms, képfrissítése 120 Hz, és kifejezetten alacsony a bemeneti késleltetése is. Négy HDMI 2.1 bemenettel rendelkezik, ezek támogatják a VRR, ALLM és eARC specifikációkat. Az LG nemrégiben a HDR Gaming Interest Grouphoz (HGiG) is csatlakozott: a társaság célja, hogy a saját fejlesztéseik nyomán irányelveket adnak meg a játékkészítőknek, ezzel hozzájárulva a HDR játékélmény fejlesztéséhez. Az LG OLED CX modellek ezért már HGiG profillal fejlesztik tovább a HDR képességeket.

A tévé hangszórói Dolby Atmos technológiára épülnek, és a készülék szenzoraival felmérhetjük a szoba méreteit, akusztikai jellemzőit, ezek alapján pedig mesterséges intelligencia álltja be automatikusan az akusztikai tulajdonságokat - ez végül 40 W teljesítményben tesztelhető is. Ugyancsak a környezethez idomul a látvány is, a Dolby Vision IQ technológia a helyiség fényviszonyaihoz alakítja a képernyő beállításait és fényerejét.

A harmadik generációs α9 AI-processzor mélytanulási algoritmus alapján figyeli, milyen tartalmak jelennek meg a tévén, és szintén képes automatikus változtatásokat eszközölni, például feljavítja a kép- és hangminőséget, beleértve a 4K-ra történő felskálázást. Áráról és hazai megjelenéséről egyelőre nincs információ, de akik tévén játszanak, azoknak ajánlott figyelni a híreket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.