Hirdetés

Javul az androidos emojihelyzet



|

A régebbi Android rendszert futtató készülékek is képesek lesznek az új emojik megjelenítésére.

Hirdetés

Akinek az androidos okostelefonján már Nougat rendszer van, az több mint 1700 emojihoz fér hozzá. Ezek segítségével bármit lehet jelezni az ismerősöknek és a barátoknak, feltéve, hogy az ő eszközeiken is legalább Nougat fut. 

Hirdetés

Sajnos azokon a készülékeken, amelyeken a Nougatnál régebbi rendszer fut (ezeken nincs rajta a legújabb Unicode emojicsomag), a felhasználók sokszor csak üres dobozokat vagy kihagyott helyeket látnak. 

Ez hamarosan megváltozik, a Google ugyanis bemutatta az EmojiCompat kiegészítőkönyvtárat. Ennek a célja az, hogy senkinek ne kelljen megvárni egy szoftverfrissítést ahhoz, hogy az aktuális emojikhoz hozzáférjen. 

Sajnos a fejlesztőknek muszáj hozzáadni az újítást az appokhoz, hogy a változtatás támogatott legyen. Szintén negatívum, hogy az új emojik valószínűleg nem lesznek használhatóak a kimenő üzenetekben. A jó hír, hogy legalább nem kell majd rákérdezni, mi volt az az üres doboz. 

Az EmojiCompat egy újabb módja annak, amivel a Google igyekszik naprakészen tartani az androidos világot. Sajnos a gyártók általában nem sietik el a rendszerfrissítések kiadását, ha érkezik egyáltalán ilyen az egyes készülékeikre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.