Hirdetés

100 dolláros AirPods-kihívó és gamer headsetek a JBL-től



|

Hangos fülpálcikáktól a mozis hangerővel dübörgő játékos monstrumokig - ezeket vitte a CES-re a JBL.

Hirdetés

A JBL nevét mindenkinek illik ismerni, aki egy kicsit is járatos az igényes hangtechnikában. Az idei CES kiállításon is egy csomó audioeszközt mutatott be a gyártó, amelyek közül kettőt szépen fel is kapott a trendvonat, legalábbis ezekről ír a legtöbb tudósítás, meg persze a közösségi média csodálatos felhasználói. Az egyik újdonság kicsi és olcsó, a másik véglet viszont böhöm, erős, trükkös és nagyon hangos.

Hirdetés

Az olcsó dugó is jó dugó

Közelítsünk a kisebbik irányából. Az Apple AirPods nyomán ugyanis lépten-nyomon jelennek meg más gyártók kínálatában is azok a vezeték nélküli apró fülesek, amelyeket legfeljebb annyiból vehetünk észre használat közben, hogy az illető füléből egy kis pálcika áll ki. Na jó, meg arról is, hogy ha esetleg ennek a személynek véletlenül pont egy rácsos csatornafedél fölött esik ki a füléből az apróság, akkor nagyon sokáig és kifejezetten választékosan káromkodik utána.

Komolyra fordítva a szót, a JBL TUNE 220TWS kinézete erősen hajaz az almás cég pálcikás fülesére, az ára viszont sokkal barátibb. Mindössze 100 dollárba kerül, viszont a hátulütője az, hogy némileg kevesebb ideig bírja egy feltöltéssel - a sajtóanyag szerint nagyjából három óráig, bár a kis tartódobozka 16 órányi szuflával tudja még ellátni. A másik magyarázat az olcsóságra, hogy a JBL minifülesében nem elérhetőek virtuális asszisztensek, tehát hiába kopogtatunk rajtuk Sirit, Alexát és más nőszemélyeket szólongatva, legfeljebb a metrón néznek hülyének az utastársaink. Szóval ez a modell szimplán azért éri meg, mert jól szól.

Persze van azért ennél többet tudó apróság is a kínálatban: a LIVE 300TWS ugyan 150 dollárba kerül, de még mindig jóval az AirPods ára alatt marad. Ennyiért viszont már IPX5 vízállósággal látták el, tehát úszni még ne vigyük, de edzés közben egyrészt nem árt neki az izzadság, másrészt a szofisztikáltabban kialakított párna miatt nem is fog kicsúszni a fülünkből. Emellett itt már elérhető a Google Asszisztens és az Amazon Alexa támogatás, amelyet a JBL saját TalkThru módja egészít ki, ez annyit jelent, hogy ha valaki megszólít az utcán, egy mozdulattal lejjebb vehetjük a zene hangerejét, míg a füles felerősíti a hozzánk beszélő hangját. Az AmbientAware mód hasonló alapokra épül, használat közben is hallhatóvá teszi a környezeti hangokat, tehát nyugodtabban bringázhatunk úgy, hogy közben a fülünkben szól a zene, esélyesebben halljuk a közeledő veszélyeket. Idén tavasztól mindkettő rendelhető is lesz, remélhetőleg a környékünkön is.

Hangorkán játékhoz

Mivel lassan mindegyik audiocégnek van valamilyen gamer indíttatású sorozata, a JBL is kihozott egy ilyet, náluk Quantum névre hallgat ez a termékvonal. Hét headsettel indítják, kezdve a 40 dolláros Quantum 100-tól egészen a 300 dolláros jelenlegi csúcsmodellig, amely Quantum One névre hallgat. Az olcsóbbak normál, vezetékes headsetek sztereó hanggal, de a 80 dolláros Quantum 300 már a JBL saját fejlesztésű 7.1 surround hangzásával érkezik. Ha vezeték nélküli headsetet keresnél, 200 dollártól érdemes számolgatni (ez a Quantum 600), vagy 250-et is rá lehet szánni (ez pedig a Quantum 800, amely 2,4-es WiFi és Bluetooth 6 kompatibilitással is rendelkezik).

A már említett Quantum One 360 fokos térbeli hangképet is kezel, és a fejmozgást is figyelve változtat a hangforrások irányán, valahogy úgy, mint a HyperX Cloud Orbit S - ehhez a funkcióhoz viszont USB kapcsolat is szükséges. A technológiát a cég úgy jellemzi, hogy ugyanaz a fülnek, mint ami a VR a szemnek - már rá is függtünk egy olyan tesztre, ahol ezt a fülest próbálnánk ki egy VR headsettel valahogy, és jó esetben tényleg el fogunk veszni a térben.

A Quantum sorozatban egyetlen olyan modellt találunk, amit nem érdemes fülbe dugni (ha nagyon akarjuk, biztos sikerül, de szerintem fáj), ez a 150 dolláros Quantum DUO hangszórópár, amely Dolby Digital támogatással és virtuális surrounddal támad. Ja, és naná, hogy ennek, valamint a három legdrágább headsetnek RGB fényei is vannak, hová lennénk nélkülük ugyebár. A Quantum sorozat áprilisban jelenik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.