Hirdetés

Rengeteg részvényt adott el az Amazon vezére, de nem tudni, hogy miért



|

Rejtély, hogy Jeff Bezos miért vált meg 4 milliárd dollárnyi Amazon részvénytől. Mennek a találgatások.

Hirdetés

Több mint 4 milliárd dollárnyi Amazon részvényt adott el a múlt héten az Amazon ügyvezetője a saját vagyonából. Azt egyelőre senki sem tudja, hogy miért tett így Jeff Bezos. A részvények eladására néhány héttel azután kerített sort, hogy nyilvánosságra hozták a 2018-as, ellene elkövetett támadást. Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg állítólag a WhatsAppon küldött neki egy fertőzött videót, amin keresztül be tudott lépni Bezon mobiljába, és megszerezte az adatait. 

Hirdetés

Állítólag a Nash Holdings és a Washington Post miatt támadta meg Bezost, főleg azért, amit az országról írt akkoriban a lap. Azt nem tudni, hogy mindehhez mennyire van köze az eladásoknak. 

Bezos cége ugyanakkor az űr felfedésével foglalkozó Blue Origin is, amelynek finanszírozása érdekében állítólag évi 1 milliárdnyi Amazon részvényt ad el az ügyvezető. A mostani összeg egy részét valószínűleg erre költi. A Blue Origin rövid távon űrturizmussal foglalkozna a tehetős ügyfelek világában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.