Hirdetés

Jelenleg ez az általunk mérhető legrövidebb időtartam



|

Német atomfizikusok rögzítették a zeptoszekundum egységét, amely nemes egyszerűséggel 1 másodperc egymilliárdod részének a billiomod része.

Hirdetés

Német, konkrétan frankfurti, berlini és hamburgi atomfizikusok sikeresen rögzítették az eddigi legrövidebb, elképesztően kicsi időtartamot, amelynek a zeptoszekundum nevet adták.

A Goethe Egyetem tájékoztatása szerint a zeptoszekundum 1 másodperc egymilliárdod részének egybilliomod része.

Hirdetés

Másképp vázolva akkor kapjuk meg ezt az értéket, ha a másodpercet megszorozzuk 10 a mínusz 21-en értékkel. Felmerül a kérdés, hogy milyen környezetben mérhettek ilyen elképesztően rövid időtartamot?

Azt vizsgálták, hogy egy fényrészecske mennyi idő alatt halad át egy hidrogénmolekulán. A kutatásaik szerint ehhez 247 zeptoszekundumra volt szükség.

Valószínűleg nem mostanában jelenik majd meg a fogalom a tech szektorban vagy mondjuk a válaszidők kapcsán, de jó tudni, hogy már ez is egy mérhető egység a végtelennek tűnő időben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.