Hirdetés

Jelentős áremelésre készül a DIGI



|

A szolgáltató döntésének okát mindenki kitalálhatja.

Hirdetés

Szinte tökéletes időzítéssel, április 1-jén tett ki honlapjára a DIGI Távközlési Kft. egy dokumentumot az általános szerződési feltételek módosításáról, valamint annak az ügyfeleket közvetlenül érintő következményeiről - vette észre a HWSW. A 4iG alá tartozó DIGI nem az első a nagy hazai szolgáltatók közül, amelyik így tesz, ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy miként alakultak az inflációkövető áremelést alkalmazó cégek tarifái.

Azóta, hogy a Vodafone Magyarország többségi tulajdonosa megszerezte a DIGI-t, 2022 nyarától több alkalommal hajtott végre áremelést mind a mobilos, mind a vezetékes szolgáltatások körében, ám a drágulást részben kompenzálta új hűség- és e-Pack kedvezmények bevezetésével.

Hirdetés

A szóban forgó dokumentum alapján május 1-jén lép életbe a mobil- és vezetékes tarifákat egyaránt megdrágító módosítás. Az áremelés mértéke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022-es fogyasztói árindex-változását követi, ami azt jelenti, hogy a havidíj 14,5 százalékkal nő. A szolgáltató egyúttal leszögezte, hogy az áremelés nem vonatkozik a forgalmi díjakra, és kiemelte, hogy az igénybevételi díjakhoz hasonlóan az ügyfelek által felhasználható kedvezmények értéke is az inflációnak megfelelően növekszik.

Mivel az általános szerződési feltételbe foglalt módosításból nem következik az, hogy az előfizetők élhetnek felmondási jogukkal, akkor is kénytelenek kifizetni a megemelt díjakat, ha korábban megkötött hűségidős szerződésükben ennél kedvezőbb összeg szerepel. Lesznek azonban, aki mentesülnek ez alól, magyarán a határozott idejű szerződésük időtartamának lejártáig nem változik a havidíjuk. Azokról van szó, akiknek a DIGI garantálta a fix tarifát, illetve akiknek 2022. május 1. és június 30. közötti keltezésű a szolgáltatóval kötött határozott idejű szerződésük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.