Hirdetés

Jelentős áremeléssel sokkolhat az iPhone 15 Ultra



|

Egy friss jelentés szerint az Apple nem szerénykedik majd az új csúcsmodell árazásánál, ami az olcsóbb iPhone-okat is megdrágíthatja.

Hirdetés

Szivárogtatói körökben már hónapok óta tényként kezelik, hogy a várhatóan jövő szeptemberben bemutatkozó iPhone 15-szériával az Apple ismét megkavarja a mobilos termékpalettáját, és egy teljesen új csúcsmodellt vezet be a Samsungtól ellesett "Ultra" néven.

Ha hihetünk a pletykáknak, ez a 6,7 hüvelykes Pro Max-készülék helyét fogja átvenni a kínálatban, amely csak a méretében tér el a 6,1 hüvelykes Pro-kiadástól. A Pro Maxet váltó Ultra állítólag egy sor extrával fog többet nyújtani a kisebb fivérénél, egy friss jelentés szerint viszont ez komoly drágulást is hoz.

Az információ a belsős forrásokra hivatkozó LeaksApplePrótól származik, aki már jól ismert névnek számít a leaker szakmában, s ezúttal a Forbeson keresztül engedett bepillantást az Apple terveibe. A szivárogtató legfrissebb értesülései alapján az iPhone 15 Ultráért 1299 dollárt kér majd az almás cég, ami 200 dolláros áremelés az iPhone 14 Pro Maxhez képest.

Hirdetés

Az aktuális csúcsmodell adók nélkül 1099 dollárba kerül, s ez Magyarországon 630 ezer forintos induló árat jelent, így az iPhone 15 Ultra lehetséges ára még úgy is átlépi a 700 ezer forintos rémálomhatárt, ha csak nyersen rádobjuk a 200 dolláros pluszt (76 ezer forint). A még rosszabb hír pedig az, hogy a zászlóshajó drágulása az olcsóbb kiviteleknél (iPhone 15, iPhone 15 Max, iPhone 15 Pro) is áremelést hozhat.

LeaksApplePro ugyanakkor nem állt meg itt, és további értesüléseket is megosztott. Az egyik ilyen, hogy a cupertinóiak eltérő anyagokat alkalmazhatnak a jövőre érkező mobilokon: az iPhone 15 és a 15 Plus alumínium, az iPhone 15 Pro rozsdamentes acél, az iPhone 15 Ultra pedig könnyebb és strapabíróbb titán kerettel érkezhet. Nem kevésbé érdekes, hogy az Ultra-variánsba dupla előlapi kamera kerülhet, az adatátvitelről pedig egy Thunderbolt 4-es (40 Gbps) USB-C tápcsatlakozó gondoskodik majd (egy másik hír szerint az alapmodelleknél maradhat a jelenlegi Lightning-csatlakozóval megegyező 0,48 Gbps-os adatátviteli teljesítmény).

Hogy aztán mindebből mi válik valóra, azt lehetetlen megmondani, hiszen nagyon korai pletykákról van szó van szó, az Apple pedig csak a nyár során szokta megkezdeni az új modellek gyártását, vagyis még akkor is bőven változhatnak a tervek, ha most éppen pontosak is a szivárogtató értesülései. LeaksApplePro ráadásul nem az egyetlen madárka, aki az iPhone 15-ről csiripel, a korábbi jóslatokat ebben a cikkünkben tekintettük át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.