Hirdetés

Jelentős drágulást hozhat az iPhone 14-széria



|

Egy friss szivárgás szerint komoly áremelésre készül az Apple.

Hirdetés

Habár a gyengélkedő forint és a világbajnok ÁFA miatt idehaza évek óta stabilan drágulnak az iPhone-ok (és más Apple-termékek), az ősszel debütált iPhone 13-széria esetében még barátibbra is faragták az adómentes amerikai árat, mint amennyit az iPhone 12-es alapmodellekért kértek (a 13 mini és a nagyobb 13 is 30 dollárral lett olcsóbb az elődjénél.)

A jelek szerint azonban az iPhone 14 jelentős áremelkedéssel érkezhet, nemrég ugyanis már a második szivárgás jósolta ezt, méghozzá mind a négy (várhatóan) érkező készülék esetében.

Hirdetés

Először még januárban írt erről az EverythingApplePro nevű leaker, most pedig a kevésbé ismert Anthony osztotta meg az egybevágó értesüléseit. A szivárogtató úgy tudja, hogy az iPhone 14 minden egyes variánsa többe kerül majd a jelenlegi megfelelőjénél, egész pontosan azzal a régen pletykált csavarral, hogy az 5,4 hüvelykes mini helyett egy 6,7 hüvelykes modellt kapunk. Az új felosztásban az alap iPhone 14 799 dollárba, az iPhone 14+ néven emlegetett nagy tesója 899 dollárba, az iPhone 14 Pro és Pro Max pedig 1099 és 1199 dollárba kerül majd.

Emlékeztetőül: az iPhone 13 miniért 699 dollárt, az iPhone 13-ért 799 dollárt, az iPhone 13 Próért és Maxért pedig 999 és 1099 dollárt kérnek a cupertinóiak, és ebben még nincs benne az adó. Ha valóban bejön az áremelés, az magyar pénztárcával különösen fájdalmas lehet, hiszen nálunk az iPhone 13 most 334 990 Ft-tól indul, de az ezt váltó 14+-ot 360-370 ezer forintnál olcsóbban nem vihetjük majd el, az iPhone 13 Pro Max pedig most 464 990 Ft-nál kezdődik, de az áremelés után 480-490 ezer lehet az indulóár.

Azt persze nem árt megismételni, hogy csak egy pletykáról beszélünk, ám a világszerte szárnyaló infláció mellett cseppet sem lenne meglepő, ha az Apple valóban emelne az árakon. De hogy ne csak erről szóljunk, Anthony az új készülékek specifikációját is ismerni véli.

A szivárogtató egyetért másokkal abban, hogy az idei alap iPhone-ok a tavalyi modellek A15 Bionic chipjével érkeznek, viszont 2 GB-tal több memóriát kapnak, 3279 (14) és 4325 mAh (14+)  akkumulátorokkal. Ami pedig a 14 Prót és Pro Maxet illeti, ezekből nem spórolják ki az újabb A16 Bionic SoC-ot, amely 8 GB RAM mellett düböröghet. A képernyőméretek nem változnak, leszámítva persze a kompakt minit váltó iPhone 14+-t, amely 6,7 hüvelyken terpeszkedhet.

S hogy ebből mi az igaz, azt majd a várhatóan szeptemberben esedékes bemutatón tudjuk meg, amelyre a hírek szerint már gőzerővel készülnek az Apple beszállítói.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.