Hirdetés

Jelentős hiányosságot pótol a Netflix legújabb frissítése



|

Egy alapvető kényelmi funkcióval gazdagodik a Netflix tévés felülete.

Hirdetés

Az elmúlt évek során a Netflix számos filmhez és sorozathoz szállított magyar szinkront, de továbbra is rengeteg a feliratos tartalom, és persze sok olyan néző is van, aki eleve így, eredeti nyelven, feliratozva szereti élvezni a streaming szolgáltató katalógusát.

Valószínűleg még közülük sem sokan tudják, hogy a platform lehetőséget kínál a feliratok méretének és színének módosítására, ezt ugyanis eddig valamiért kizárólag böngészőn keresztül, a profilunkba bejelentkezve tehettük meg. A Netflix azonban most végre jobb belátásra tért, és a tévés alkalmazásba is elhozta ezt a lehetőséget.

Hirdetés

A legutóbbi frissítésben aktivált funkcióval három betűméret (kicsi, közepes, nagy) és négy szövegstílus (fehér, fekete alapon fehér, fekete alapon sárga, fehér alapon fekete) közül választhatunk, így jó esély van rá, hogy minden szemre akad egy megfelelő kombináció. A lehetőség természetesen nemcsak a natív tévés appban, hanem a kapcsolt eszközökön (pl. konzolok) keresztül is elérhető.

A feliratok módosításához csak ki kell választanunk a Beállítások menüt jelképező fogaskerék ikont a lejátszási sáv alatt található menüsoron, a felugró felületen pedig egy mintaszöveg segítségével kalibrálhatjuk a megjelenést. A Netflix magyar nyelvű támogatási oldala cikkünk írásakor ugyan még nem listázta a funkciót, a szerkesztőségi próbánk tapasztalatai alapján viszont már hazánkban is működik az újdonság.

Már csak azért is nehezen érthető, hogy a Netflix eddig miért űzte a webes felületre a feliratok módosítását, mert az emberek többsége biztosan nem böngészőből veszi igénybe a szolgáltatást: a Conviva tavalyi kutatása szerint a streamelt műsoridő 77%-át a tévéken és az azokhoz kapcsolt eszközökön pörgették a nézők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.