Hirdetés

Jelentős javuláson estek át a Google Meet háttér-effektjei



|

Az élő effektek nemcsak pontosabbak lettek, de a felhős feldolgozásnak köszönhetően az erőforrásokat is jobban kímélik.

Hirdetés

A pályafutását 2017-ben, akkor még Hangouts Meet néven kezdő Google Meet a keresőóriás saját alternatívája a Microsoft Teams és a Zoom videokonferencia-platformokra, egyre mélyebb beágyazottságát pedig jelzi, hogy nemrég Gmail-integrációt kapott, az idei évben pedig teljesen leváltja a Duo alkalmazást.

A Google most egy hasznos újítást jelentett be a szolgáltatáshoz, amellyel szebb és erőforrástakarékosabb mesterséges háttereket kaptunk.

Hirdetés

A vállalat a hivatalos blogján adta hírül, hogy a háttér elmosására és a fény korrigálására szolgáló effektek mostantól jóval pontosabban veszik majd körbe a beszélőket, később (konkrét dátum említése nélkül) pedig a mesterséges háttereknél is alkalmazni fogják a frissítést. Az alábbi kép jól illusztrálja a javulás mértékét, de ide kattintva GIF-ként is megtekinthető.

Ennél is fontosabb viszont, hogy a Google egy új, felhős feldolgozási technológiát is bevezet, amely a gyengébb hardverek tulajdonosainak igyekszik gördülékenyebbé tenni a Google Meet használatát. A valós idejű videós effektek mostantól részben a vállalat szerverein kerülnek feldolgozásra, akár 30%-nyi terhelést is levéve a processzorról, egy füst alatt kímélve az akkumulátort is. A hardveres és felhős feldolgozás arányát automatikusan hangolja a rendszer, vagyis a mutatvány nem igényel semmiféle felhasználói beavatkozást.

Az említett újdonságok azonnali hatállyal elérhetőek az egész világon, a felhős feldolgozás viszont csak a Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus és Workspace Individual előfizetési csomagokkal működik. Ez azt jelenti, hogy kimaradnak a jóból a privát Google-fiókok és a következő csomagok is: Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials, Education Fundamentals, Education Plus, Frontline, Nonprofit, valamint a régi G Suite Basic és Business előfizetések.

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.