Hirdetés

Jelentős készlethiány lehet idén iPhone-ból



|

Az Apple arra készül, hogy 20 millióval kevesebb iPhone-t tud a viszonteladóknak biztosítani.

Hirdetés

Mikor már éppen elkezdett volna az ellátási lánc, a chipgyártás, és az egészségügyi helyzet úgy-ahogy helyreállni, újabb csapások nehezítik meg az életünket és a technológiai cégek dolgát. Chipből még mindig nincs elég, de a COVID is tevékenykedik még egyes, az elektronikai eszközök szempontjából kiemelten fontos területeken, és a szomszédunkban zajló háború sem segít.

Bloomberg információi szerint az Apple is úgy tervez, hogy a tavalyi évhez képest idén semennyi növekedés nem lesz az iPhone-eladások tekintetében, sőt, a cég nem fog tudni annyi készüléket leszállítani, amennyit eredetileg szeretett volna.

Hirdetés

2022-re 240 milliós célt határozott meg, de most már csak 220 millióval számol, mivel a chiphiány, a Covid-19 miatti gyárleállások, az autóipar egyre növekvő chipigénye továbbra is komoly hatással van az ellátási láncra. Emellett az sem elhanyagolható tényező, hogy az orosz-ukrán helyzet következtében növekvő infláció miatt a fogyasztók kénytelenek spórolni, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy új Apple telefont vásároljanak.

Az Apple várhatóan szeptember 13-án jelenti majd be az iPhone 14-családot, de ennek egyik tagja eleve késve érkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.