Hirdetés

Jelentős újításokkal bővül az Android ősszel, játékok kerülnek az Android Autóba is



|

A Google bejelentette, milyen funkciókkal turbózza fel az Androidot a közeljövőben.

Hirdetés

Bár az Android 12-re nem frissíthet mindenki ugyanakkor, a Google operációs rendszere egyébként is számos újítást kap az év során, az alábbiakhoz például Android 9 is elég. Egy terjedelmes posztban jelentette most be a cég, mire számíthatnak az androidosok még idén.

Az egyik legizgalmasabb újítás, hogy az Android Autót támogató kocsikban, amennyiben azok parkolnak, játszhatunk majd játékokat a GameSnacks támogatásnak köszönhetően. Ezek mindegyikét az érintőkijelzővel irányíthatjuk, nem a kormánnyal vagy csatlakoztatott kontrollerrel. Frissül továbbá a Waze is, a két SIM-et használók pedig eldönthetik, melyiket szeretnék bevetni az Android Autón keresztüli telefonálásnál.

Hirdetés

A fogyatékkal élőknek segíthet, hogy a Camera Switches és a Project Activate használatával a kamera segítségével navigálhatnak eszközeiken, szemmozgásukkal és egyéb arcmozdulatokkal aktiválhatnak előre beállított parancsokat. A Lookout alkalmazás segít a kézzel írott szöveg felismerésében is.

Az okostelefonok emellett használhatóak lesznek a Google TV-k irányítására is, a Reminders segítségével egy helyen láthatjuk tennivalóinkat, a Locked Folder pedig mindenki számára elérhetővé válik - ez segít, hogy videókat és fotókat egy önálló, jelszóval védett mappában tároljunk, így azok ne jelenjenek meg a többi között.

Az Emoji Kitchen továbbá 1500 matricával bővül, a Gboard lehetővé teszi, hogy a kimásolt szövegből külön illesszük be az e-mail címeket, URL-eket és telefonszámokat, illetve ha azután nyitunk meg egy üzenetküldő alkalmazást, hogy screenshotot készítettünk, a rendszer felajánlja, hogy el is küldhetjük azt azonnal.

Az újdonságokról még több infó ezen az aloldalon olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.