Hirdetés

Jelentős változások elé nézhet az Apple Watch operációs rendszere



|

Egy friss jelentés alapján a WatchOS 10 lehet a szoftver történetének egyik legjelentősebb frissítése.

Hirdetés

Az Apple-ről általában véve elmondható, hogy nem szokta elkapkodni a termékei megújítását, elég csak az iPhone-ra gondolni, amelyen sokszor többéves késéssel vezet be olyan extrákat, amelyekre az Androidos konkurencia szinte már a kifejlesztésük pillanatában rárepül, felvállalva a csiszolatlanabb technológiákat is.

Az almás kínálaton belül különösen konzervatívnak számítanak az Apple Watch okosórák és az azokat hajtó watchOS, amelyek az utóbbi években csak apró finomhangolásokon estek át, most viszont egy nagyobb frissítés elé nézhet a platform.

Hirdetés

A megbízhatóbb szivárogtatók táborát erősítő Mark Gurman ugyanis azt írja a legújabb hírlevelében, hogy az Apple egy áttervezett kezelőfelülettel szállítja a várhatóan ősszel megjelenő WatchOS 10-et. Az új dizájn az eddig hiányzó widgetekre épül, amelyek részinformációkat közölnek majd az olyan alkalmazásokhoz, mint az időjárás, az aktivitásmérés, a naptár stb.

A Bloomberg elemzője szerint a widgetek az iOS 14-ben debütált megfelelőiket ötvözik a WatchOS eredeti verziójában látott gyors bepillantás (Glances) funkcióval, és meglehet, hogy a digitális korona megnyomásával csalhatjuk majd elő őket. Az utóbbi lényegi változtatás lenne, mivel ez a mozdulat eddig következetesen a főoldal megnyitására szolgált.

A widgetek bevezetése lehetővé tenné, hogy a felhasználók az appok megnyitása nélkül értesüljenek a legfontosabb információkról, és ezzel még nincs vége a meglepetéseknek. Gurman ugyanis úgy tudja, hogy az Apple később egy mesterséges intelligenciára épülő személyi edzővel is frissíteni fogja az Apple Watchot és az iPhone-t is. Ha hihetünk a jelentésnek, az újdonság egy fizetős alkalmazás formájában érkezik valamikor a következő év során, és Quartz kódnéven fut a fejlesztése.

Minderről leghamarabb a június 5. és 9. között zajló WWDC fejlesztői konferencia keretében kaphatunk hivatalos tájékoztatást, az almás cég ugyanis ezen a rendezvényen szokta leleplezni a következő generációs operációs rendszereit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.