Hirdetés

Jelentősen drágult az Apple TV+, de az Apple Musicért és az Apple One-ért is többet kell fizetni



|

Az Apple TV+-ért már a Disney+-nál és az HBO Maxnél is többet kérnek a cupertinóiak.

Hirdetés

Nem túl jó mostanság magyar Apple-felhasználónak lenni, a megerősödött dollár és a rekord gyenge forint miatt ugyanis a cég az iPhone-ok és az iPadek hazai árát is brutálisan megemelte, a továbbiakban pedig néhány szolgáltatásért is többet kell majd fizetnünk.

A cupertinóiak ugyanis nemrég nemzetközi szinten is megdrágították az Apple Music és az Apple TV+ streaming platformok, illetve a több szolgáltatást összefogó Apple One-csomag árát, melynek hatása  természetesen  Magyarországot sem kerüli el.

Hirdetés

Az Apple TV+ havidíja ezzel 4,99-ről 6,99 dollárra, az Apple Musicé 9,99 dollárról 10,99 dollárra, az Apple One-én pedig 14,85 dollárról 16,95 dollárra ugrott. A hazai árakat tekintve a következőképp alakult a helyzet:

  • Apple TV+:  2790 Ft (1890 Ft helyett)
  • Apple Music: 1790 Ft (1490 Ft helyett)
  • Apple One: 4290 Ft (3350 Ft helyett)

Magyarán idehaza is az Apple TV+ és a komplett Apple One-pakk (benne a Music, a TV+, az Arcade és az iCloud szolgáltatásokkal) esetében ugrott meg a leginkább a havidíj, s ezzel az almás streaming platform nálunk már drágább, mint a 2390 forintért előfizethető HBO Max és a 2490 forintos Disney+ (az USA-ban más a helyzet, ott az HBO Max 14,99 dollárba, a Disney Plus pedig 7,99 dollárba kerül).

Az egyetlen jó hír, hogy az Apple egyelőre megállt itt, vagyis az iCloud felhőtárhely és az Apple Arcade előfizetős játékkatalógus árai nem változtak. Az előbbi kifejezetten üdvözlendő, hiszen bizonyára rengetegen használják legalább a 300 forintos alapcsomagot (50 GB), míg az utóbbi azt jelezheti, hogy nincs nagy kereslet a reklámmentes, prémium mobiljátékok iránt.

Az Apple Music esetében az Apple a licencdíjak emelkedésével indokolta a drágítást, míg az Apple TV+-nál úgy fogalmaztak, hogy az eddigi árat csak az induló katalógus szűkössége miatt alkalmazták, 3 év után viszont már díjnyertes és elismert sorozatok "széles választékát" kínálják a nézőknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.