Hirdetés

Jelez a Facebook, ha túl régi hírt osztanál meg



|

Bárkivel megtörténhet, hogy már nem aktuális témákat akar megosztani, de ilyen esetben ezentúl szól majd a Facebook.

Hirdetés

Megesik, hogy egy néhány éves cikk mára szörnyen elavult tartalmat képvisel, és az effajta dolgok megosztása több árt, mint használ. Sokan pedig eleve lakossági szuperhős-feladatnak tekintik az általuk fontosnak vélt anyagok megosztását. Bárkivel megtörténhet persze, hogy nem néz utána annak, mit oszt meg, esetleg az mikori anyag, igaz-e, elavult-e. A Facebook igyekszik segíteni ebben a helyzetben, ami persze érdeke is, hiszen a szakértők szerint a platformot elárasztották a félrevezető információk és az álhírek, de gyűlöletbeszédből és erőszakos tartalmakból sincs hiány.

Hirdetés

A fenti okokból rengeteget kritizált Facebook bejelentette, hogy innentől kezdve egy értesítési kijelzőt jelenít meg a megosztáskor mindenki számára, ha az általa megosztani kívánt cikk 90 napnál régebbi. 

Mivel néha a régi cikk is lehet időtálló vagy fontos, ezért a folytatás gombbal ilyen esetben is meg lehet majd osztani a kiszemelt tartalmat. Az új funkció globálisan is elérhető, elvileg a napokban mindenhol élesedik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.