Hirdetés

Jobb, ha ezt telepíted majd a Windows 10 frissítése előtt



|

A Microsoft egyelőre leállította a Windows 10 októberi frissítését, ugyanakkor a folytatásra tekintettel érdemes telepíteni az Intel CPU-k mellé egy új drivert.

Hirdetés

A Microsoft nemrég adta ki a Windows 10 nagy októberi frissítését, azonban elég sok kellemetlenségről számoltak be a felhasználók. Mivel a csomag érthetetlen módon fájlokat töröl egyeseknél, a Microsoft leállította a frissítést

Hirdetés

Egy másik probléma az volt, hogy a frissítés telepítése hibával végződött. A PC Watch és sokan mások is belefutottak ebbe a problémába, amikor megkísérelték telepíteni a csomagot. A folyamat ugyanis túlságosan merítette a laptopok akkumulátorát, továbbá meg is szakadt a telepítés, egy inkompatibilis driver miatt. 

Azt nem tudni, hogy a Microsoft erre a problémára is talál-e gyógyírt akkorra, mikor ismét útnak indítja az októberi frissítést. Az viszont biztos, hogy a hiba minden olyan PC-t érintett, amiben hatodik-generációs (Skylake) vagy újabb Intel processzor kapott helyet. A gond a 9.5-ös generációs integrált GPU audiokontrollerével, pontosabban annak driverével volt. 

Aki még 10.25.0.3-as drivert (vagy régebbit) használt, az hibába futott, amikor a Windows Update megpróbálta újra betölteni a meghajtóprogramokat. Az Intel szerencsére időközben közzétett egy frissítést: a 10.25.0.10-es drivercsomag már nem okoz hibát a Windows 10 frissítésében. Éppen ezért óvintézkedésképp érdemes lesz telepíteni minden Intel CPU-s gépre, mielőtt az októberi frissítés ismét elindul. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.