Hirdetés

Jöhet a fake news! - kirúgták a Facebook álhíreket szűrő csapatát



|

Nem volt nagy létszámú a csoport, a megmaradt dolgozókat máshova csoportosítják át.

Hirdetés

Már tavaly elkezdődött egy nagyon komoly leépítési hullám a Facebook anyavállalatánál, a Metánál, az év végi 11 ezer fős csökkentés azonban a jelek szerint nem volt elég, idén is folytatódtak az elbocsátások, a legújabb hullámnak pedig az a körülbelül 50 fős csapat is a része, akiknek az egyetlen feladata az volt, hogy megszűrjék a platformon terjedő félrevezető információkat.

A vállalat szóvivője, Dave Arnold beszélt a leépítésről, és megpróbálta kicsit megnyugtatni azokat, akik aggódnak a platformok tisztaságáért.

Hirdetés

Tisztázta, hogy ugyan a csapat nagy része tényleg búcsúzni kényszerült, néhányan a Meta alkalmazottjai maradtak, és olyan területekre lettek átcsoportosítva, ahol továbbra is a platform biztonságával foglalkozhatnak.

A szóvivő elmondta továbbá, a Meta továbbra is elhivatott azzal kapcsolatban, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a közösségnek, erre komoly összegeket és erőforrásokat csoportosítanak. A leépítéseket a beszámolók szerint leginkább a szoftverfejlesztőket, grafikusokat és a felhasználói felületért felelős csapatokat érinti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.