Hirdetés

Jöhetnek a letölthető videók a YouTube-ra?



|

A platform már több országban is teszteli a funkciót, ami lehetővé tenné az offline videózást.

Hirdetés

Míg a Netflixen közkedvelt funkció, a YouTube-ról továbbra is hiányzik a videók letöltésének lehetősége, ami főleg utazáskor jönne jól, hiszen nem mindig garantált a megfelelő netkapcsolat. A felhasználók ezért jelenleg csak külső weboldalak és alkalmazások szolgáltatásaira támaszkodhatnak, ám a jelek szerint hamarosan változhat a helyzet.

Több országban is kiszúrták ugyanis, hogy a YouTube már teszteli a letöltéseket, igaz, egyelőre csak a Prémium előfizetőknél, és kizárólag az asztali webböngészős felületen.

Hirdetés

A kísérleti lehetőségeket bemutató youtube.com/new aloldalon jelent meg a felhívás, mely szerint október 19-ig tesztelhető a funkció, a jelentkezőknél pedig fel is bukkant az erre szolgáló "Download" gomb a videók alatt. A letöltött videók a youtube.com/feed/downloads címen nézhetők vissza, ahol a magyar közönséget most a "Nincs letöltött videód" szöveg fogadja.

A beszámolók alapján szabadon állítható a letöltött anyagok minősége, 1080p-s plafonnal, vagyis 4K-s tartalmak nem húzhatók le. Kényelmi szempontból viszont kapóra jöhet, hogy akár egyetlen gombnyomással is törölhető az összes tárolt film.

Összességében szimpatikusnak tűnik a kivitelezés, ám fontos leszögezni, hogy a tesztelés még nem garantálja, hogy végül tényleg örülhetünk majd a funkciónak. Az viszont mindenképp biztató, hogy a YouTube játszadozik az ötlettel, az esetleges megvalósításig pedig maradnak a harmadik féltől származó alternatívák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.