Hirdetés

Jöhetnek a változtatható színű Apple Watch szíjak?



|

Színváltós és minták megjelenítésére is alkalmas óraszíjakban gondolkodik az Apple.

Hirdetés

Áprilisban lesz 8 éve, hogy az Apple piacra dobta az első generációs Apple Watchot, egy olyan termékkel bővítve a cég portfólióját, amelyből azóta több millió darab talált gazdára, s ami napjainkban is a világ legsikeresebb okosórájának számít.

A kifejezetten strapabíróra tervezett Apple Watch Ultra tavalyi rajtjától eltekintve az utóbbi években sajnos nem tartogatott túl izgalmas újdonságokat ez a kategória, a színfalak mögött viszont valami egészen extrémben gondolkodnak a cupertinóiak.

Hirdetés

A Patently Apple nemrég adott hírt róla, hogy a vállalat sikeresen szabadalmaztatott egy változtatható színű, minták és szövegek megjelenítésére is alkalmas óraszíjat. Mindez a kiegészítőbe integrált elektrokromatikus anyagnak köszönhető, ami elektromos impulzusok hatására képes megváltoztatni a színét és az átlátszóságát. A szabadalom alapján a konfigurálható felület három sávban fut végig a szíjon, a felhasználók pedig egy alkalmazás segítségével módosíthatják az egyes csíkok megjelenését.  

Az Apple szerint ez lehetővé tenné az Apple Watch tulajdonosai számára, hogy könnyedén a ruházatukhoz, a környezetükhöz vagy egyéb faktorokhoz igazítsák az óra megjelenését.  Habár a technológia futurisztikusnak tűnhet, az elektrokromatikus anyagokat már régóta alkalmazza az ipar, ez lapul például az autók automatikusan elsötétedő visszapillantó tükrében, vagy a gombnyomásra elhomályosítható tárgyalótermi üvegfalakban is.

Minden Apple-szabadalomnál igyekszünk ugyanakkor leírni, hogy az almás cég sokkal több ötletet védet le, mint amennyit felhasznál, így a variálható színű szíj érkezésére sem szabad nagy összegben fogadni. Annál is inkább, mivel a cupertinóiaknak busás üzlet a méregdrága Apple Watch szíjak értékesítése, így valószínűleg kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e piacra dobniuk egy olyan terméket, ami akár csak részben is kiváltja a fizikai cserélgetést.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.