Hirdetés

Jöhetnek a vénaszkenneres okosórák?



|

Egy új szabadalom kifejezetten a hordozható eszközökbe hozná el a véna-alapú azonosítást.

Hirdetés

A vénaszkenner, azaz a vérerek egyedi mintázata alapján történő azonosítás nem újdonság a tech világában, hiszen a Fujitsu már évek óta kísérletezik vele a számítógépeken, a mobilos piacról nemrég kapitulált LG pedig néhány éve a telefonokba hozta el a technológiát.

Hamarosan viszont a hordható eszközökön is visszaköszönhet a vénaszkenner, az OPPO ugyanis nemrég levédetett egy erre vonatkozó megoldást.

Hirdetés

A kínai szellemi tulajdoni hivatalnál, a CNIPA-nál elnyert szabadalom "vénás feloldásról" szól, kifejezetten hordható eszközökre szabva. A dokumentáció ugyan nem részletezi, de valószínűleg okosórákra, esetleg fitneszkarkötőkre vonatkozhat az elképzelés, hiszen a kategórián belül ezek azok a termékek, melyek a csuklót ölelik körbe.

A szabadalmat augusztus 10-én kapta meg a vállalat, tehát ha lesz belőle valami, arra azért nem a közeljövőben érdemes számítanunk. A vénaszkenneres megoldás mindenesetre hasznos elképzelések bizonyulhat a hordható kütyükön, hiszen ezzel végre elfelejthetnénk a jelkódokat, és a telefonra sem lenne többé szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.