Hirdetés

Jöhetnek az üvegből készült Macek?



|

Új anyaggal kísérletezik az Apple, amellyel akár a vezeték nélküli töltés is lehetővé válna.

Hirdetés

Az Apple először a 2010-ben piacra dobott iPhone 4-en alkalmazta az üveg borítást, a következő évben érkező iPhone 4S után azonban nyugdíjazta is a megoldást, és az iPhone 5-tel elkezdődött az alumínium házas almás mobilok kora.

Ezeknek viszont komoly hiányossága volt, hogy nem lehetett őket alkalmassá tenni a vezeték nélküli töltésre, így a cupertinóiak végül a 2020-as iPhone 12-vel visszahozták a jó üreg "üvegszendvics" kialakítást. Egy frissen levédetett szabadalom alapján nem kizárt, hogy előbb utóbb a MacBookok is átesnek az üvegesítésen.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál (USPTO) benyújtott dokumentációt a Patently Apple szúrta ki, és egy olyan, MacBook-szerű készülékről szól, amelynek nemcsak a tokozása, de maga a billentyűzete is edzett üvegből lehet. A dizájn különlegessége, hogy a billentyűk területe egy eltérő vastagságú, deformálódó üvegből készülne, így a gépelés jobb érzetet adna, mint amikor például egy telefonon, vagy táblagépen pötyögünk.

Az üveg kialakítás természetesen azt is lehetővé tenné, hogy a MacBook is megkapja a kényelmes MagSafe vezeték nélküli töltést. Mielőtt azonban nagyon izgalomba jönnénk, érdemes megjegyezni, hogy az Apple évről évre szabadalmak tucatjait, ha nem százait védeti le, melyeknek csak elenyésző részéből lesz megvásárolható termék. A Patently Apple ugyanakkor rámutatott, hogy a cupertinóiak fantáziáját most nagyon mozgatja az üveg, mivel egyebek mellett egy futurisztikus üveg-iMacet, egy másik, üveg billentyűzettel ellátott laptopot  is levédettek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.