Hirdetés

Jól járt a Telegram a Facebook bénázásával



|

A Facebook nagy leállása miatt a Telegram egyetlen nap alatt 3 millió új felhasználónak örülhetett.

Hirdetés

Akit zavar, hogy a Facebook hogyan gyűjti be az adatokat a felhasználókról, esetleg az állandó biztonsági vagy magánszférával kapcsolatos botrányokkal van gondja, annak nem feltétlen jó ötlet az Instagramra váltania mindezek miatt. Akadnak azonban más szolgáltatók, amelyek nincsenek Mark Zuckerbergék tulajdonában, és tárt karokkal várnák a Facebookról távozókat. 

Hirdetés

Az egyik legkedveltebb alternatíva, amely ráadásul elképesztő tempóban nő az utóbbi években, a Telegram. Pavel Durov, a Telegram alapítója nemrég arról számolt be, hogy mindössze 24 óra alatt 3 millió új felhasználót szerzett a platformjuk. Mindennek az oka pedig a Facebook legutóbbi leállása volt, még ha erre Durov külön nem is hívta fel a figyelmet. A Facebook mellett az Instagram és a WhatsApp is megbénult számos felhasználónál. 

Bár első tippre mindenki azt gondolta, hogy a Twitter járt a legjobban a történtekkel, főleg, hogy éppen ott ismerte el a Facebook, hogy gondok vannak. Durov szerint a Telegram jobban profitált a dologból, főleg azért, mert korlátlan teret és valódi magánszférát kínál. Persze azért a Telegramnak is megvoltak a maga botrányai, egy időben gyerekpornó terjesztése miatt dobták ki az Apple alkalmazásboltjából. Mivel a hatóságoknak nem adnak át adatokat, ezért Oroszországban és Kínában egyenesen be is tiltották - ez persze nyugaton sokak számára vonzó tényező. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.