Hirdetés

Jól látod, valami nem a régi a Messengeren



|

A Messengert is elérte az Instagram egyik funkciója.

Hirdetés

Augusztusban volt 12 éve, hogy az akkor még Facebook néven futó Meta külön mobilos alkalmazásként is kiadta a Facebook Messenger üzenetküldőt, amely a Statista 2023-as kimutatása alapján 931 millió felhasználóval manapság stabilan a világ harmadik legnépszerűbb csevegőszolgáltatása, Magyarországon viszont valószínűleg egyértelmű listavezetőnek számít.

Ezért aztán az elmúlt napokban bizonyára idehaza is sokan vehették észre, hogy valami nem stimmel az appal: néhány ember neve mellett rövid üzenetek jelentek meg a felső sávban.

Hirdetés

Természetesen nem hibáról van szó, ez csak egy újabb lépés az üzemeltető Meta részéről annak érdekében, hogy gyakorlatilag a vállalat összes alkalmazásában ugyanazt az élményt kapjuk. A maximum 60 karakteres, 24 óra után eltűnő kiírások még tavaly debütáltak az Instagramon, most pedig Zuckerbergék úgy döntöttek, hogy a Messengerben is elérhetővé teszik őket, akárcsak korábban a sztorik esetében.

Az ideiglenes üzenetek elhelyezéséhez csak a bal felső sarokban található profilképünkre kell nyomnunk, és felugrik egy ablak, ahol az "Ossz meg egy gondolatot" feliratú buborékba pötyögve megadhatjuk a kívánt szlogent, ami aztán egy napon át lesz látható az ismerőseink számára az arcunk és a nevünk mellett a felső sávban. A törlésről nem kell külön gondoskodnunk, a beírt szöveg automatikusan felszívódik.

Akinek jó a memóriája, az már rég rávágta, hogy megtettünk egy hatalmas kört a megboldogult Windows Live Messenger, vagyis az egykori MSN óta, melynek egyik közkedvelt funkciója volt, hogy a nevünk alatt tetszőleges szövegeket adhattunk meg, vagy akár azt is belinkelhettük, hogy éppen milyen zenét hallgatunk. Az utóbbit a Facebook Messenger még mindig nem tudja, ahogy az MSN-nel ellentétben arra sincs lehetőség, hogy egyedi, megkérdőjelezhető esztétikai tartalommal bíró karakterekkel formázzuk a nevünket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.