Hirdetés

Jól vizsgázott a 2020-as iPhone SE a DxOMark kameratesztjén



|

A kategóriájában a legjobbak közé tartozik az Apple idei kompakt mobilja, a 2020-as iPhone SE.

Hirdetés

A DxOMark szakemberei elérkezettnek látták az időt, hogy az Apple 2020-as iPhone SE mobilját is megnézzék. Mivel az iPhone SE kamerája az iPhone XR-ból lett átemelve, ezért várható volt, hogy alapvetően jól vizsgázik majd az alaptudású kamera. 12 megapixeles, f/1.8-as megoldásról van szó, optikai stabilizálással, fázisérzékelős autofókusszal és maximum 5x-ös digitális zoommal. A szelfikamera 7 megapixeles, f/2.2-es és fix fókuszú. 

Hirdetés

A mostani tesztek alapján expozícióban, kontrasztban és HDR-ben is erős a kompakt mobil, illetve színekben és szaturációban, autofókuszban is jeles. A zaj és a textúra már nem az erőssége a kamerának, ami főleg beltérben mutatkozik meg. Ennek ellenére 101 pontot kapott a kamera, ami ebben a kategóriában remek. 

A szelfikamerának 84 pont jutott, éjszakai mód nincs, és a portréfotók sem lesznek mindig garantáltan szuperek. Persze az eleve valószínű, hogy aki olcsó és egyszerű mobilfotós készüléket keres, az már kinézett magának egy Google Pixel 3a-t - vagyis az új iPhone SE-t nem a kamerája miatt választja majd bárki is, de a jó hír, hogy ez a rész sem okoz csalódást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.