Hirdetés

Jön a hangsugárzó kütyü, fülhallgató nélkül hallhatod a zenét



|

Egy izraeli cég összerakta a SoundBeamer 1.0-t: az eszköz a célszemély füleihez sugározza a zenét, semmilyen eszközt nem kell viselni, hogy csak ő hallja azt.

Hirdetés

Az izreali Noveto Systems összerakott egy új audiotechnológiát, amely egyelőre prototípus szintjén létezik, a feladata pedig az, hogy hangot sugározzon a célszemély füleibe. A SoundBeamer 1.0 által kiküldött hangokat 3D-ben hallja az illető, de senki más nem tapasztal semmit körülötte. 

Az ötlet az, hogy így például irodában is lehet zenét vagy podcastot hallgatni anélkül, hogy zavarnánk másokat. Ráadásul a fejlesztők szerint mivel belső "sugárzásról" van szó, nem külsőről, ezért a külvilág hangjait is zavaró elemek nélkül lehet hallani. 

Hirdetés

A technológia egy 3D-s érzékelő modullal találja meg a célszemély füleit, majd ultrahang-hullámokat bocsát ki. A hangot sztereóban és térben is lehet hallani, ugyanakkor még az ügyvezető is bevallotta, hogy kicsit nehéz ezt elhinni. Szerinte olyan, mint egy hangszóró, amit rajtunk kívül senki nem hall. 

A SoundBeamer egyébként bizonyos fokig a hallgató személyt is képes követni a lejátszással, de vannak vakfoltok, így az élmény nem valami jó. A cég szerint sokan álmodtak erről, az ügyvezető például úgy gondolja, szabadságot ad a technológia, mert nem kell fülhallgatót viselni, és a fejében hall mindent. 

A kritikusoknak pedig pont az utolsó kijelentéssel van baja. Egy ilyen eszközzel nagyon könnyű visszaélni, valaki felé úgy hangot irányítani, hogy nem tud róla - és máris azt hiszi, hogy óriási baj van vele, és megbolondult. 2021 végére viszont az aggodalmak ellenére is piacra dobnák a kütyüt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.