Hirdetés

Jön a Huawei EMUI 10 felülete, év végén pedig a HongMeng OS rendszere



|

Már augusztus 9-én megérkezik az EMUI 10 felület, az év végéig pedig az első Huawei mobil, ami HongMeng OS rendszert futtat.

Hirdetés

Bármilyen nehéz helyzetben is volt a Huawei, a terveiről nem tett le, így a következő hónapokban sok újdonságra számíthatunk az óriástól. A hét végén Kínában például megtartja a cég az éves fejlesztői konferenciáját, ennek alkalmából új hardvereket és szoftvereket hoz. 

Hirdetés

Az egyik a HongMeng OS lesz, ami végre hivatalosan is bemutatkozik. A rendszert elsőként egy Honor okostévén vetik be, ami a kínai piacon jelenik meg. A Global Times mindenesetre úgy tudja, hogy az év végén jön az első HongMeng OS-t futtató okostelefon is, hogy a fejlesztőket átcsábítsák a platformra. Ez az információ kevesebb mint egy hónappal azután lett közölve a kínai állami médiában, hogy a Huawei alelnöke kijelentette, nem mobilokon akarják használni a HongMeng OS-t. 

Egyelőre annyi biztos, hogy a HongMeng OS augusztus 9-én, a fejlesztői konferencián mutatja meg magát, és alapvetően robotautókban, orvosi eszközökön és ipari környezetben kaphat nagyobb szerepet. Amennyiben a Google mégis elzárná az Androidtól a Huawei-t, akkor a kínai cég azonban más területeken is bevetheti a rendszert, ami állítólag sokkal jobban védi a felhasználók adatait és magánszféráját. A Global Times szerint a HongMeng OS-t futtató mobil a Mate 30 szériával egyszerre érkezhet. 

Szintén nagy újdonság az Androidra húzott új, EMUI 10 kezelőfelület, ami ugyancsak a fejlesztői konferencián debütál. Ez a felület lesz rajta gyárilag a Mate 30-as készülékeken is, és elvileg vizuális megújulást is hoz, de túl sok részletre még nem derült fény. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.