Hirdetés

Jön a MediaTek olcsó 5G-s mobilokba szánt új chipje



|

Hamarosan megjelenik a Dimensity 600 rendszerchip, a MediaTek kedvező árú, 5G-s mobilokba szánt lapkája.

Hirdetés

A MediaTek a Dimensity rendszerchipekkel végre egy szintre került a Qualcommal, bármilyen ígéretesek is azonban a Dimensity lapkák, alig van még olyan mobil, ami ezekre építene. A tajvani cég ennek ellenére újabb és újabb, valamint olcsóbb verziókon is dolgozik. Az egyik a Dimensity 600, amely több szempontból is ígéretes. Ez kerülhet ugyanis az olcsóbb árfekvésű 5G-s mobilokba. 

Hirdetés

Az ITHome forrásai szerint a MediaTek menetrend szerint halad a fejlesztésekkel, és ebben a negyedévben piacra is dobja a Dimensity 600-at. A nevéből sejthetően ez egy visszafogott tudású lapka, a Dimensity 800-ból alakítják át. Elvileg idén, egy olcsó 5G-képes okostelefonnal egyszerre mutatják majd be. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Dimensity 600 pontosan mit tud majd, ugyanakkor a tippek szerint Cortex-A75 és Cortex-A55 magokra számíthatunk. Az újabb Cortex-A76 bevetése nem valószínű, hiszen akkor a Dimensity 800-nak vágna alá a MediaTek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.