Hirdetés

Jön a Panasonic átlátszó OLED-tévéje



|

Decemberben érkezik a Panasonic Transparent OLED Display Module, ami gyakorlatilag egy átlátszó tévé.

Hirdetés

Néhány hónapja mutatta be a Xiaomi az átlátszó OLED-tévéjét, a Mi TV Luxot. Bár ezt csak Kínában forgalmazza azóta, néhány YouTuber szerzett belőle, és letesztelte, azonban arra jutottak, amellett, hogy 7200 dollárért nem olcsó, a tesztek alapján sajnos nem is jó: az átlátszóság nagyon trendi, de a képi élmény gyakorlatilag élvezhetetlen, még egy sötét fal elé téve sem túl jó. Ez volt a véleménye például a híres Linus Sebastiannak is.  

Hirdetés

Mindezek fényében merész dolognak tűnik, hogy más gyártó is próbálkozik ilyesmivel. Pedig a Panasonic bemutatta a Transparent OLED Display Module-t, ami egy átlátszó OLED-tévé, ráadásul globálisan is kapható lesz, szintén úgy 7200 dollárért. 

Ha már egyforma ár, legyen egyforma panel is: ugyanaz az 55 hüvelykes képernyő kerül ebbe, mint a Mi TV Luxba, vagyis 1080p-s maximális felbontást kapunk, HDMI 1.4-gyel és jackcsatlakozóval. TV-tuner és okosfunkciók nincsenek, vagyis ez inkább monitor, mint klasszikus tévé. 

A Panasonic megjelenítőjének két verziója lesz, az egyik átlátszó, a másik pedig képes álcázni az átlátszóságát, mintha normál tévé lenne. A Panasonic persze sejti, hogy nem rohannak ilyesmiért az emberek, így kereskedőknek, múzeumoknak adná el főként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.