Hirdetés

Jön a szerkesztés-gomb a Twitterre, de állítólag nem Elon Musk miatt



|

Ellentétes üzeneteket küld a közösségi oldal azzal kapcsolatban, hogy Elon Musk szavazása beleszólt-e a döntésbe.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a Twitterben közel 10%-os tulajdonrészt vásárló Elon Musk megszavaztatta a 80 millió követőjét, hogy szeretnék-e, ha utólag is szerkeszthetők lennének a bejegyzések.

A voksoláson több mint 4 millióan vettek részt, 73,6%-os többséggel az igenre szavazva, ami nem meglepő, hiszen évek óta ez a Twitter leginkább hiányolt funkciója. A közösségi oldal pedig most bejelentette, hogy valóban érkezik a szerkesztés-gomb, de az nem egyértelmű, hogy Musk akciója milyen szerepet játszott ebben.

Hirdetés

Ahogy alább is látható, a Twitter hivatalos kommunikációs csatornája azt írja, hogy már tavaly óta dolgoznak a funkción, viszont  "nem egy szavazás adta az ötletet". A szerkeszthető posztokat valamikor a következő hónapokban kezdik tesztelni az előfizetős Twitter Blue felhasználók körében, a próba során a végére járva, hogy milyen megközelítést alkalmazzanak. 

Eddig tiszta a helyzet, csakhogy Musk szavazását korábban a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal is megosztotta, azzal a kommentárral, hogy a voksolás eredménye fontos lesz, ezért válasszunk óvatosan.

Az ellentmondást talán az oldja fel, hogy a szerkeszthető tweetek ötletét valóban nem Elon Musk szavazása szolgáltatta, hiszen már régóta kuncsorognak érte a felhasználók, az akció viszont adhatott egy lökést a fejlesztési folyamatnak. Erre utal, hogy a Twitter kommunikációs fiókja nemrég még áprilisi tréfaként írta ki, hogy jön a szerkesztési lehetőség, majd napokkal később, a szavazás után beszúrtak egy újabb posztot, hogy egyébként nem vicceltek.

Akárhogy is legyen, nem mindenki lelkes Elon Musk fellépésétől, a vezérigazgató posztjára reagálva egy felhasználó például azt írja, hogy a jelek szerint Musk lett a Twitter istene, és aki nem követi, az nem vehet részt a platform alakításában. Egyelőre azonban még nem eszik ilyen forrón a kását, Musknak ugyanis passzív tulajdonrésze van, így hivatalosan semmiféle beleszólása sincs a közösségi oldal működésébe. Az elemzők szerint viszont a mágnás hosszabb távú célja az lehet, hogy helyet szerezzen magának az igazgatótanácsban, ahonnan már valóban befolyásolhatja a kedvenc platformja jövőjét.

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.