Hirdetés

Jön a világ első 1,5 TB-os microSD kártyája



|

Több mint 100 napnyi videófelvétellel kecsegtet a Micron újdonsága, amely a strapabírás és a sebesség terén is nagyot domborít majd.

Hirdetés

Nemrég volt három éve, hogy a SanDisk piacra dobta a világ első 1 TB-os microSD memóriakártyáját, amely mérföldkövet jelentett a 2004-ben - eredetileg T-Flash néven - bevezetett formátum történetében.

A jókora tárhelyet kínáló apróság manapság 140 ezer forint körül kapható, aki viszont hajlandó még ennél is többet fizetni, annak hamarosan a Micron Technology fog új ajánlattal szolgálni, az amerikai gyártó ugyanis nemrég leleplezte a világ első 1,5 TB-os kapacitású microSD-jét.

Hirdetés

A németországi Embedded World 2022 konferencián bejelentett kártya i400 néven fut, és kifejezetten a videós biztonsági berendezésekhez, például nagy flották autós kameráihoz, vagy rendőrségi testkamerákhoz szánják, de természetesen az otthoni rendszerekben is bevethető. Az i400 a Micron 176 rétegű 3D NAND eljárásával készül, fókuszban a teljesítménnyel és a strapabírással.

A Micron szerint a microSD kártya akár 120 napnyi videofelvételt képes tárolni, ám ez sajnos önmagában nem sokat mond, mivel "elfelejtették" közölni, hogy ezt milyen felbontással, képckocasebességgel és tömörítéssel garantálják. Az 1,5 TB-os kapacitás persze semmiképpen sem mondható szűkösnek, ami pedig az időtállóságot illeti, a kártyától 2 millió órás, vagyis kb. 228 évnek megfelelő átlagos meghibásodási időt várhatunk, így valószínűleg minden eszközt túlél majd.

A sebességre vélhetően szintén nem lesz panasz, az i400 ugyanis a 4K felvétellel párhuzamosan akár másodpercenként 8 MI-eseményt (pl. rendszám- vagy arcfelismerés) képes kezelni.  A Micron i400 megjelenési dátumát és hivatalos árát továbbra is a jövő köde rejti,  de biztosan több pénzt kérnek majd érte, mint a korábbi csúcskategóriás megoldásokért.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.