Hirdetés

Érthetőbb névvel újul meg a Wi-Fi



|

A 802.11 és sok betű kombinációja helyett egyszerűen Wi-Fi 6 névre hallgat a legújabb szabvány. A felhasználókat is nemsokára az eszközökre helyezett egyszerű matricák segítik a választásban. Juhé.

Hirdetés

Mi is lehet az a 802.11ax? Vajon gyorsabb, mint a 802.11ac? Mi köze van ezeknek a 802.11ad szabványhoz? Ezekre csak a tapasztaltabb felhasználók képesek válaszolni, a mindennapok során elég sok kavarodást okozhatnak ezek az elnevezések. A jövő évtől azonban minden könnyebb és egyszerűbb lesz, a WiFi Alliance ugyanis egyszerűsíti a WiFi-szabványok elnevezését. 

Hirdetés

2019-ben érkezik a 802.11ax technológia, azonban ezt már egy sokkal egyszerűbb néven ismerjük majd: ez pedig a Wi-Fi 6. A név mellett más új meglepetés nincs a szabvánnyal kapcsolatban, egyszerűen arra szolgál mindez, hogy a vásárlók könnyebben eldönthessék, mit tud az általuk kiszemelt eszköz. A várakozásoknak megfelelően a Wi-Fi 6-ban magasabb adatátviteli sebességeket kapunk, nagyobb kapacitást, jobb energiahatékonyságot és még jobb teljesítményt a zsúfolt vezeték nélküli környezetben. 

Miért lett WiFi 6 a 802.11ax? Egyszerű: visszamenőleg régebbi verziók is kaptak saját nevet a fontosabb generációs lépéseknek megfelelően, ennek megfelelően mostantól ezekkel az elnevezésekkel találkozunk:  

  • 802.11b = Wi-Fi 1
  • 802.11a = Wi-Fi 2
  • 802.11g = Wi-Fi 3
  • 802.11n = Wi-Fi 4
  • 802.11ac = Wi-Fi 5
  • 802.11ax = Wi-Fi 6

Mire a WiFi 7 megjelenik, talán már mind hozzászokunk az elnevezésekhez, és bárki képes lesz megmondani, hogy új verzió érkezik. A szövetség azt reméli, hogy a készülékgyártók és a szoftverfejlesztők az új logókat is átveszik, és a különféle rendszerek kezelőfelületei gyorsan visszajelzik majd a megfelelő ikonnal, hogy pontosan milyen WiFi-hálózathoz is vagyunk kapcsolódva. Másrészt arra is szeretnék rávenni a gyártókat, hogy a különféle eszközeiknek már a csomagolásán és / vagy a felületén is jelezzék ugyanezekkel a logókkal, melyik szabványt támogatja az adott termék, így az "utcáról beeső", technológilag kevéssé tájékozott vásárlók is rögtön tudják, mit kapnak a pénzükért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.