Hirdetés

Jön az elektromos autó, ami a tartalomgyártásra és a közösségi médiára fókuszál



|

Igen, jól olvasod, a Los Angeles-i Indi EV guruló irodának és szórakoztató-központnak szánja az első modelljét.

Hirdetés

November 19. és 28. között zajlik a Los Angeles-i Auto Show, amely az autóipar egyik legnagyobb múltra visszatekintő expója. Az idei kiállításon egy újonc helyi gyártó, a 2017-ben alapított Indi EV is megmutatta első modelljét, az Indi One-t.

Az elektromos SUV különlegessége, hogy a helyváltoztatást csak egy leküzdendő kellemetlenségnek tekinti, így mindent elkövet, hogy utazás közben se kelljen megszakítanunk a napi rutinunkat, ami manapság egyre többek számára egyenlő a folyamatos online jelenléttel.

"Bemutatjuk a Los Angelesben született Indi One-t. Az elektromos járművet, amely nem kéri, hogy szünetet tarts az élet játékában, mikor odabent tartózkodsz."

- hirdeti október óta a gyártó weblapja, az LA Auto Shown pedig többet is megtudhattunk a koncepcióként kiállított négykerekűről.

Hirdetés

Az Indi One motorházteteje alatt egy nagy teljesítményű 5G-s számítógép lapul, amely egyebek mellett egy hangvezérléssel is dirigálható rendszert, három kamerát és három műszerfali kijelzőt dolgoztat.

A kütyükkel jól ellátott autó tulajdonosai útközben is állandó közösségi médiás kapcsolatban maradnak, folytathatják a munkát, fotós-videós tartalmakat szerkeszthetnek, s akár videójátékokkal is elüthetik az időt.

"Ennél az autónál a tartalomkészítési képességekre koncentráltunk. Vedd az állandó IoT [Internet of Things - dolgok internetje) kapcsolatot, és add az utasoknak. Ezt akartuk magába az autóba építeni."

- foglalta össze az Indi One filozófiáját a Mashable-nek a márka egyik szóvivője. Az Indi EV azt is közölte, hogy a gyártási prototípusok már készen állnak, a kiállításra viszont egy statikus modellt hoztak el, melynek a kijelzőin is csak egy demó futott.

A gyártó mindenesetre állítja, hogy 2023 harmadik negyedévére piacra dobják a SUV-ot, amiben valamelyest segíthet, hogy a főtervező Andre Hudson korábban a Hyunda-Kiánál, a brandért felelős vezető pedig az Audinál, a Fordnál és a Faraday Future-nél szerzett tapasztalatot.

A The Verge októberi cikke ugyanakkor rámutatott, hogy az Indi EV alapítója egy Shi Hai nevű kínai üzletember, akit másik vállalkozása,  a Snail Games játékfejlesztő-stúdió kapcsán háromszor is bepereltek olyan vádakkal, mint faji diszkrimináció, jogtalan kirúgás és a dolgozók fizetésének ellopása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.