Hirdetés

Jön az LG új OLED-technológiája, az OLED EX tévék két fronton is nagyot lépnek előre



|

Elegánsabb és takarékosabb tévéket hoz a még idén gyártásba kerülő OLED EX.

Hirdetés

A világ egyik legnagyobb OLED-gyártójaként az LG Display számos eszközt lát el ilyen panelekkel a mobiltelefonoktól a laptopokon át egészen a televíziókig. Az utóbbi kategóriát reformálja meg a cég nemrég leleplezett új technológiája, az OLED EX, amely két fronton is jelentős előrelépést hoz az eddig használt megoldáshoz képest.

A LG Display közleménye szerint a hagyományos OLED-panelekhez mérve az OLED EX (az elnevezés az evolution és az experience kifejezéseket ötvözi) 30%-kal nagyobb maximális fényerőt produkál, valamint vékonyabb kávák használatát teszi lehetővé.

Hirdetés

Egy 65 hüvelykes tévét alapul véve ez azt jelenti, hogy az eddigi, 6 mm-es keret helyett már 4 mm-es káva is elegendő, ami leírva talán nem tűnik soknak, élőben viszont biztosan szembetűnő lesz a különbség.

Az OLED EX lelke a nehézhidrogénnek is hívott deutérium, a hidrogén két stabil izotópjának egyike, melyet a vízből vonnak ki az LG Display mérnökei. A stabilizált izotóp segítségével a fénykibocsátó diódák nem csak nagyobb fényerőre képesek, de a működtetésük is hatékonyabb. Az utóbbiban az LG új algoritmusa is komoly szerepet játszik, amely képes előre kikalkulálni az egyes pixelek energiaigényét, takarékosabbá téve a panel üzemeltetését.

"A globális TV-piacon ugyan az idén 12 százalékos visszaesés következett be, az OLED értékesítésben viszont mégis 70 százalékos növekedést tapasztaltunk [...] Az új OLED EX-szel az a célunk, hogy az OLED-technológia, az algoritmusok és a formatervezés továbbfejlesztésével még innovatívabb high-end vásárlói élményt nyújtsunk."

- közölte Dr. Oh Chang-ho ügyvezető alelnök, az LG Display tévés üzletágának fejese.  Az új technológia bevezetésére pedig nem is kell sokat várnunk, a tervek szerint ugyanis a vállalat már 2022 második negyedévében átállítja a dél-koreai Padzsuban és a kínai Kantonban található TV- gyárait az OLED EX készítésére.

A január 5. és 8. között esedékes CES 2022 során talán többet is megtudhatunk az új megoldásról, és persze az LG Display többi újdonságáról is, köztük a cég forradalmi áttetsző kijelzőivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.