Hirdetés

Jön az okostükör, ami a pszichológusod akar lenni



|

A frizuránk belövésén túl a mentális egészségünk ellenőrzésében is segíthet a Baracoda BMind.

Hirdetés

A január 9. és 12. között zajló CES idén sem fogja meghazudtolni magát, hiszen a gyártók rengeteg technológiai újdonsággal készülnek a Las Vegas-i kiállításra, melyek között rendszerint szép számmal akadnak a megszokott határokon túllépő, formabontó termékek is.

Ahogy azt az évek során megszokhattuk, a szervezők már az expó előtt kiosztották a tömegből kiemelkedő eszközöknek járó innovációs díjakat (CES Innovation Awards 2024), a többtucatnyi érdemesített kütyü között pedig egy olyan okostükröt is találunk, ami a pszichológusunkként szeretne szolgálni.

Hirdetés

Az okosotthonos eszközökre szakosodott Baracoda újdonsága a BMind néven futó tükör, amely mesterséges intelligencia segítségével, egyebek mellett a testtartás és a hang alapján méri fel a szemlélő hangulatát, szükség esetén pedig személyre szabott, vizuális elemekkel támogatott testgyakorlatokat kínál a mentális állapotunk helyrebillentésére.  

A gyártó saját CareOS szoftveres platformjára épülő eszköz ehhez nem igényel külön okostelefonos alkalmazást, a kezeléshez pedig nem szükséges összetapiznunk az üveget, mivel a tükör támogatja a hang- és a gesztusvezérlést. Ha esetleg aggodalmaink lennének annak kapcsán, hogy egy high-tech berendezéssel osszuk meg a lelki állapotunkat, a Baracoda siet leszögezni, hogy a személyes- és egészségügyi adatok tárolása az eszközön történik, és nem kerül megosztásra harmadik felekkel.

A CES 2024-en élőben is megtekinthető okostükör a gyártói ígéret szerint valamikor 2024 utolsó negyedévében válik elérhetővé, és 500 dollárt, vagyis nettó 172 ezer forintot kérnek majd érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.