Hirdetés

Jönnek a 100 wattos vezeték nélküli töltők



|

A jelentések szerint több gyártó is arra készül, hogy a jövő év elején 100 wattos vezeték nélküli gyorstöltőket dobjon piacra.

Hirdetés

Míg a kínai gyártók elképesztő tempóban gyorsítják a mobilok töltését, addig a szakértők nem győzik felhívni a figyelmet arra mostanában, hogy a több watt nem biztosít egyenesen arányos módon gyorsabb töltést, illetve, hogy a gyorstöltés, de főleg a vezeték nélküli verziója olyan mértékben megterheli és felmelegítheti az akkumulátort, hogy annak kapacitása és üzemideje rövid idő alatt padlót foghat. Ennek ellenére a trend nem lassul, és hamarosan a Xiaomi 55, valamint az Oppo 65 wattos vezeték nélküli töltője is elavultnak számít majd. 

Hirdetés

Digital Chat Station ugyanis úgy értesült, hogy több gyártó is 100 wattos vezeték nélküli gyorstöltőt tervez piacra dobni 2021 elején. Ez nagy ugrást jelentene a jelenlegi megoldásokhoz képest, azt viszont megtippelni sem lehet, hogy mekkora lenne az érdemi gyorsulás. 

A szakértők ugyanakkor egyre jobban aggódnak, hogy mit tesz majd a készülékek akkumulátoraival ez az egyre gyorsabb töltés, főleg a vezeték nélküli mód, ami még több hőt generál. Egyelőre nem tudni, erre milyen megoldást találnak ki a gyártók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.