Hirdetés

Jönnek a fizetős videók a TikTokra



|

Egy ideje már tudjuk, hogy ilyen ambíciói vannak a ByteDance-nek, most el is indul a Series.

Hirdetés

A TikTok működtetését végző ByteDance nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan indul a Series, amiben a tartalomgyártók akár 80 videót is egy helyre gyűjthetnek, majd egy fizetős fal mögé rejthetik.

Ezek a videók 20 perc hosszúak is lehetnek, és a videós dönti el, mennyi pénzt szeretne kapni értük. Egy dollártól indulva, az árcédula akár 190 dollár is lehet, amit a nézők majd a készítők profilján csengethetnek ki, hogy hozzáférjenek az exkluzív tartalmakhoz.

Hirdetés

A bevezetés előtt álló monetizációs modell sokaknak a Patreont és az OnlyFanst juttathatja eszébe, a közösségi irányelvek azonban a fizetős, nem mindenki számára látható videók esetében is ugyan azok maradnak a TikTokon, ezzel biztosítva, hogy továbbra sem lesz NSFW tartalom a platformon. A Series már most elérhető néhány tartalomgyártó számára, a következő hónapokban pedig majd nyitott jelentkezés is lesz.

Amikor egy videós bekerül a programba, a bevételének nagy részét megtarthatja, kizárólag a tranzakciós díjakat és az alkalmazásboltok költségeit terhelik rá, ez körülbelül 30%. Később a TikTok is elkezdi levonni a részét, ezt azonban egyelőre nem árulták el, hogy mennyi lesz. A vásárlások csak a TikTok alkalmazáson keresztül valósulhatnak meg, a videósok azonban hozzáférnek majd egy új Series weboldalhoz, ahol publikálhatják a hosszabb videókat, és nyomon követhetik azok teljesítményét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.