Hirdetés

Jönnek a gyémántkijelzős okostelefonok



|

2019-ben érkezik az első olyan okostelefon, amelyen már az Akhan gyémántüveges bevonata védi a képernyőt.

Hirdetés

Az Akhan Semiconductor azt ígéri, hogy a gyémántüveg panelek erősebbek, keményebbek és karcállóbbak is a jelenlegi megoldásoknál, például a Gorilla Glassnál. A technológia már 2016-ban is létezett, de még egy termék sem jelent meg a piacon a Miraj Diamond Glass védőüveggel. 

Hirdetés

Ez jövőre megváltozik: a CNET jelentése szerint az Akhan egy mobilgyártóval teszteli a panelt, és 2019-ben érkezik az első gyémántkijelzős okostelefon. 

A védőüveg laborkörülmények között létrehozott mesterséges gyémántból garantál egy extra réteget, igen nagy keménységgel. Bár a karcoktól nem kell majd tartani, a készülék leejtésekor elvileg könnyebben törik a panel. 

A gyártó ezt úgy igyekszik kiküszöbölni, hogy egy másik anyagot húz majd erre rá, illetve a védőüveg eleve nagyon vékony, aminek hála picit hajlékony is. 

Abban persze kár reménykedni, hogy minden mobil gyémántkijelzős lesz. A mesterséges gyémánt drága, emiatt aztán nem valószínű, hogy egyhamar felbukkant a közép- vagy belépőkategóriában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.