Hirdetés

Jönnek a reklámok a virtuális valóságba



|

A Google hamarosan lehetővé teszi, hogy a fejlesztők reklámokkal keressenek pénzt a virtuális valóságban.

Hirdetés

Aki sosem hallott még az Area 120-ról, az nincs egyedül. Ez egy program, amit a Google indított, és innovatív projektek létrehozását segíti. 2016. márciusában indult, és most bizonyíthatja, hogy megérte pénzt fektetni bele. 

Hirdetés

A VR-platformok egyelőre még felfedezetlen területet jelentenek, a felhasználói táboruk pedig korlátozott. Sok fejlesztő ezért óvakodik a virtuális valóságtól, ráadásul alapvetően nehéz pénzt keresni számukra a VR-tartalmak szektorában. 

A helyzetre az Area 120 kínálhat megoldást, az egyik projektje ugyanis reklámok formájában tenné jövedelmezővé a VR-tartalmakat. 

A projekt egy apró kockát tenne a virtuális valóságba, amelyre rányomva vagy ránézve egy videolejátszó ugrik fel. A megoldás azért tűnik jónak, mert a felhasználó akár figyelmen kívül is hagyhatja. A Google pedig éppen ezt szeretné: a fejlesztőknek valami egyszerű megoldással kedvezni, ami viszont nem zavaró a felhasználók számára.

A Google a Cardboard, a Daydream és a Samsung Gear VR platformokat támogatná a kezdetekben. A fejlesztők már most jelentkezhetnek a projektre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.