Hirdetés

Jönnek az OLED kijelzős bankkártyák, és több pénzt fogsz költeni velük



|

Legalábbis ezt állítja egy cég, aki szerint itt az ideje, hogy a bankkártyák is saját képernyőt kapjanak.

Hirdetés

A szerves fénykibocsátó diódákra épülő OLED kijelzők az elmúlt évek során látványosan meghódították a világot, a technológia fejlődésével pedig egyre vékonyabbá és egyre flexibilisebbé váltak, ami lehetőségek széles tárházát kínálja, nem csak a hajtogatós okostelefonokban való alkalmazás esetén.

Itt jön a képbe a Sentry Enterprises nevű pennsylvaniai cég, amely szerint eljött az idő, hogy az OLED kijelzők a bankkártyákon is helyet követeljenek maguknak, egy új, merész dizájnelemmel dobva fel a hatvanas évek óta használt formátumot.

Hirdetés

A fizetési és hitelesítési technológiákra szakosodott cég a korábban felvásárolt X-Core Technologies gyártási eljárására és a Konica Minolta flexibilis OLED-kijelzőire támaszkodva fejlesztette ki a Radiance card illumination platform néven futó megoldást, ami lényegében egy fizetéskor felvillanó logót takar a bankkártyákon.

Az élénk színeket és magas fényerőt ígérő miniatűr panelnek nincs szüksége beépített akkumulátorra, ugyanis közvetlenül az NFC-termináloktól kapja az energiát. A Sentry Enterprises szerint a technológia készen áll a Visa és a Mastercard tanúsítványokra, a kártyakibocsátók figyelmét pedig azzal igyekszik felkelteni a cég, hogy az OLED-panelekkel hatékonyan kiemelhetik a márkájukat a fizetési folyamat során, ami végső soron a vásárlók hűségét és költekezési hajlandóságát is feljebb tornázza.

Hogy az utóbbi tényleg igaz-e, azt döntse el mindenki maga, ahogyan azt is, hogy szüksége van-e OLED-kijelzős bankkártyára. Aki az utóbbi kérdésre határozott igennel válaszolt, és egyben máris ég a vágytól, hogy beszerezzen egy ilyen eszközt, az a megoldás esetleges elterjedéséig gondoljon arra, hogy a mobilfizetés révén végül is már eleve ott lapul a zsebében egy jókora képernyővel felszerelt bankkártya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.