Hirdetés

Jóval drágább lesz cserélni az iPhone 14-széria akkumulátorait



|

A készülékek alapára ugyan változatlan maradt, az egyik leggyakoribb szervizbeavatkozás viszont közel a másfélszeresére drágult.

Hirdetés

Habár előzetesen több szivárogtató is azzal riogatott, hogy az iPhone 14 száz dolláros áremelést hoz, az Apple végül nem módosította a készülékek tengerentúli nettó árait, vagyis ugyanannyiért küldte boltba őket, mint a tavalyi iPhone 13-szériát. Idehaza viszont a rém gyenge forint és a 27%-os ÁFA miatt így is sokkal többet kell fizetnünk az almás mobilokért, amihez most egy újabb kellemetlen hír is érkezett.

Elsőként a 9to5Mac számolt be róla, hogy az Apple 99 dollárra (39 ezer forintra) emelte az akkucsere árát az iPhone 14-es modelleknél, amely 43%-os drágulás a továbbra is kapható iPhone 13 és 12 esetében kért 69 dollárhoz képest. Tekintve, hogy ez a szervizlátogatások egyik leggyakoribb oka, a cupertinóiak bizonyára jól keresnek majd a lépésen.

Hirdetés

Főként, hogy a cég nagy csinnadrattával beharangozott szereld magad-programját a jelek szerint szándékosan úgy alakították ki, hogy soha senkinek ne jusson eszébe házilag elintézni az akkucserét. A hivatalos díj megemelése ezért még inkább a külsős szervizek felé terelheti a vásárlókat. Az Apple a kritikusoknak engedve egy ideje már bizonyos független szervizeknek is szállít eredeti alkatrészeket, a legtöbb ilyenben azonban továbbra is utángyártott akkumulátorokat építenek be, amelyek tartóssága messze elmarad az eredeti telepekétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.