Hirdetés

Jóval könnyebbé teheti a videószerkesztést az Adobe Firefly



|

Még meg sem jelent, de máris új képességeken törik a fejüket az MI-eszköztár fejlesztői.

Hirdetés

Az Adobe-nak esze ágában sincs kimaradni a mesterséges intelligencián alapuló tartalomgenerátorok körüli felhajtásból, ezért a cég a múlt hónapban leleplezte a Firefly nevű eszköztárát, amely Midjourneyhez és a DALL-E-hez hasonlóan puszta szöveges parancsok alapján teljesíti a felhasználók kéréseit.

Az eredeti bejelentés főként a képgenerálásra és az animált szövegek létrehozására koncentrált, az Adobe azonban a napokban lezajlott műsorszolgáltatói konferencia, a Las Vegas-i NAB Show alkalmából megosztott néhány "felfedezés alatt álló" koncepciót arról, hogy milyen területeken lehetnek még hasznosak a Firefly képességei.

Hirdetés

A potenciális új funkciók rengeteg terhet vehetnek le a Creative Cloud-felhasználók válláról a mozgóképi anyagok és a hangsávok szerkesztése során. Az egyik ötlet a színek szöveges parancsok útján történő variálása, amelynek hála az Adobe szerint akár néhány szó beírásával, pillanatok alatt módosítható az egész videó hangulata.

A Firefly a jövőben ugyanilyen könnyedséggel járhat el, ha jogdíjmentes zenékkel vagy hangeffektekkel szeretnénk feldobni a filmjeinket: csak megadjuk az irányt, a generatív modell pedig elvégzi a feladatot. Ugyanez lehet az eljárás, ha logókra vagy egyedi feliratokra van szükségünk, a mesterséges intelligencia pedig még attól sem riadhat vissza, ha forgatókönyveket, previzeket vagy vágóképek beillesztésére vonatkozó javaslatokat kérünk.

Végezetül, a Firefly a személyes szerkesztési képességeink fejlesztését is megkönnyítheti, egyénre szabott iránymutatásokat állítva össze az új trükkök elsajátításához. Fontos megismételni, hogy ezek pillanatnyilag csak koncepciók, az Adobe viszont azt ígéri, hogy az év során ténylegesen érkező új videós funkciókat is bejelent majd a generatív eszköztárhoz.

Akit addig is érdekelne a Firefly, az jelenleg a zárt bétateszt keretében férhet hozzá a platformhoz, amelyhez az Adobe weboldalán lehet meghívót igényelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.