Hirdetés

Jóval pontosabb a mesterséges intelligenciával segített látásvizsgálat



|

74 százalékkal csökkenti a hibák esélyét egy új, mesterséges intelligenciával megtámogatott látásvizsgálat.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy hamarosan egyre kevesebb helyen érik majd be klasszikus látásvizsgálattal. Kutatók kifejlesztettek egy online látástesztet, amelyet mesterséges intelligencia segít, és ez sokkal pontosabb diagnózist állít fel, mint a legalapabb vizsgálati módszer. Ha jó ütemben haladnak a fejlesztések, akkor az emberek akár otthonról is követhetnék, hogyan alakul a látásuk. 

Hirdetés

Amikor a kutatók a pontosságot vizsgálták, arra jutottak egy 1000 számítógépet felölelő, valódi betegeket szimuláló teszt során, hogy a diagnosztika 74 százalékkal csökkentette a hibák előfordulását a klasszikus tesztekhez képest. 

Az StAT teszttel bárki megpróbálkozhat az alábbi oldalon, de azért a kutatók is felhívták mindenki figyelmét, hogy ezek a megoldások egyelőre messze nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot (és jó eséllyel soha nem is fogják), tehát akinek bármi problémája van, az szakorvoshoz foglaljon időpontot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.