Hirdetés

Jóval többet tartogathat az USB-C az iPhone számára, mint gondoltuk



|

Egy vad pletyka röppent fel az iPhone 15 Pro és Pro Max képességeiről.

Hirdetés

A szivárogtató közösség immáron kész tényként kezeli, hogy az Európai Unió előírásainak engedve az Apple a teljes iPhone 15-modellcsaládot USB-C bemenettel szállítja, leváltva a 2012 óta használt Lightninget, amely még az iPhone 5-tel mutatkozott be.

Ha hihetünk a pletykáknak, az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus esetében csak a töltőfej formája változik, a cupertinóiak ugyanis a várakozások szerint ezeknél a Lightninggel megegyező USB 2.0-s, vagyis 480 Mbps-os sebességre korlátozhatja az adatátvitelt. Ami viszont a drágább Pro-variánsokat illeti, itt már hatalmas lehet az ugrás.

Hirdetés

Az analyst941 néven jelentkező szivárogtató ugyanis meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az iPhone 15 Pro és Pro Max csatlakozója teljesíteni fogja a Thunderbolt 3 szabványt, vagyis 40 Gbps-os adatátvitelt tesz lehetővé. Ez pedig nemcsak a 4K-s ProRes videók villámgyors másolását hozza el, hanem egy további hasznos funkciót is.

Analyst941 értesülése alapján a készülékekkel együtt debütáló iOS 17 operációs rendszer "speciális Thunderbolt 4" funkciókat is rejt majd, köztük azzal a lehetőséggel, hogy a kábellel csatlakoztatva élőben jelenítsük meg a kamera képét egy külső monitoron, 4K-s felbontásban és 16:9-es képarányban.

Nem kifejezetten tömegeknek szóló trükkről beszélünk hát, de az iPhone Pro-modellek az online videósok körében is népszerű másodlagos, vagy akár elsődleges eszközök, így azért bőven akadhatnak, akik kihasználják. Persze csak akkor, ha tényleg lesz valami belőle, analyst941 ugyanis nem tartozik a legismertebb Apple-szivárogtatók közé, így mi a szokásosnál is nagyobb adag kétkedéssel fogadjuk a híresztelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.