Hirdetés

Jövő év elejétől már a Vodafone-nál sem működik többé a WAP



|

A szolgáltató úgy érezte, hogy itt az ideje kivezetni a kínálatából az archaikus mobilinternet-formát.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Vodafone nem csak a upcmail.hu és chello.hu email-címektől válik meg, de több idejétmúlt szolgáltatásuknak is búcsút mondanak. Ennek keretében jelentették be honlapjukon, hogy a továbbiakban a Wi-free, a Videotelefon, a Vodamail, a Mobilhangposta és a WAP is kivezetésre kerül az előfizetéseik közül.

Amikor az internet már elkezdett komolyan elterjedni a számítógépeken és az emberek rájöttek, hogy nem egy háromnapos csodáról van szó, akkor természetesen a telefonipar is feleszmélt és elkezdték a mobil készülékekre is átvezetni a technológiát. Ennek egyik úttörője volt a WAP, mely ugyan rettentő lassú és meglehetősen drága mulatság volt, de valóban elhozta az internetet a telefonokra. 

Hirdetés

Persze mostanra a technológia jócskán elavulttá vált, és a Wi-Fi, valamint a szélessávú mobilinternet megjelenésével teljesen létjogosultságát vesztette, azonban a jelek szerint a Vodafone kínálatában a mai napig szerepel. Ez azonban a jövő év elejétől megváltozik:

"Ezúton is értesítjük, hogy a WAP szolgáltatásunk 2021. január 20-án megszűnik, nem lesz többé elérhető a Vodafone ügyfelei számára. Amennyiben mobiltelefonkészülékében a WAP APN (Access Point Name - hozzáférési pont neve) van beállítva, és ezen keresztül éri el az internetet, a csatorna megszüntetését követően szükséges azt az internet APN-re átállítani. Az internet APN-en keresztül minden eddig elérhető tartalom rendelkezésre fog állni."

- olvasható a Vodafone honlapján, ahol a cég azt is elárulta, hogy a többi fent említett szolgáltatás is január 20-ával válik elérhetetlenné.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.